Mugur Mihăescu susține că nu și-a turnat prietenii la Securitate, dar „a scris ceva ca să scape”

Cum să fii prieten și cu Securitatea, dar și cu... prietenii tăi

Foto: Facebook

În ultima perioadă, în spațiul public au apărut informații potrivit cărora Mugur Mihăescu s-ar fi „împrietenit” cu Securitatea, în perioada de glorie a acesteia. Invitat la „40 de întrebări cu Denise Rifai”, Mihăescu a vorbit despre subiectul „fierbinte”, susținând că nu și-ar fi turnat niciodată prietenii, cu toate că recunoaște că a fost colaborator al Securității, însă nu neaparat de voie, ci de nevoie. „N-am turnat niciun prieten, am scris ceva ca să scap. Gândește-te cum e un copil la 18 ani luat de un ăsta, care spune „dacă nu scrii aia și aia și aia, tu canal, tu distrus, tu toată viața la pușcărie sau vedem noi ce îți facem”.Păi faci pe dracu-n patru să scapi, să supraviețuiești. Asta făceai”, a spus Mugur Mihăescu, la „40 de întrebări”.

Mugur Mihăescu: „Nu știai unde să fugi când ăla te chema și îți spunea „scrie tot ce știi”. Și scriai toate bazaconiile doar ca să scapi”

Actorul a povestit, de asemenea, cum a ieșit la iveală toată povestea: „Oricum nu spuneai nimic, ai văzut că până la urmă ăștia de la CNSAS au spus că eu atunci când am candidat la Sectorul 5 au avut nevoie să scot dosarul de Securitate. Și au spus că „a scris ăla numai bazaconii acolo să scape de tâmpiți” și am putut să candidez”, a mai spus Mugur Mihăescu, citat de Wowbiz.ro.

Acesta a dat asigurări că tot ce a spus, la momentul respectiv, Securității, a fost de „umplutură”, astfel încât să nu-și toarne prietenii, însă să mulțumească și entitatea comunistă, celebră pentru metodele sale de tortură. „Lumea te judecă. Contextul în care a apărut informația asta… Deși pentru mine era publică din 2012, când am arătat dosarul și am spus lumii „ăsta sunt”. Ei au vrut să scoată asta acum să mă discrediteze. „Am fost cu ăla și cu ăla la domnișoara aia de origine străină, după care am plecat și nu știu ce s-a discutat”, asta e una dintre ele. Asta e ce am turnat eu despre colegi”, a mai spus el, potrivit publicațiie citate anterior.

Citește și: Florin Călinescu va comenta meciurile din Liga 1, la Prima TV