Andreea Esca, sigură pe sine, nu se vede plecată de la PRO

„Știrista” rămâne bine ancorată. „Am contract pe o perioadă nedeterminată, iar salariul, nedeterminat”

„Știrista” Andreea Esca, figura emblematică a postului de televiziune PRO TV, cea care pe 1 decembrie 1995 ne spunea „Bună seara, România! Bună seara, București. PRO TV te salută” este foarte sigură pe ea și nu ar da pupitrul știrilor pentru nicio altfel de emisiune. Considerată una dintre cele mai plăcute prezentatoare de știri, chiar dacă unii îi spunea, ironic, „prompteristă”, Andreea Esca a devenit un model pentru multe tinere care visau ca „într-o zi” să ajungă pe sticlă, tocmai la PRO.

Și în ciuda valului de plecări din cadrul trustului PRO, Andreea Esca pare să fie bine ancorată și să nu își facă probleme cu privire la o eventuală plecare, indiferent din care parte ar veni decizia. Întrebată de Marius Manole, în podcastul „Întrebarea Mesei Rotunde” până când se vede la pupitrul „Știrilor de la ora 19.00”, Andreea Esca a avut un răspuns clar. „Eu cred că până te dau afară sau îți găsesc un înlocuitor. În America am văzut că au emisiuni și la 90 de ani. În alte țări mult mai mult preț pe… să fii tânără, să arăți bine. Depinde și de emisiune. Dacă e vorba de știri, cred că poți să prezinți până mai târziu, pentru că este vorba despre credibilitate, despre ceea ce spui și nu neapărat de cât de frumoasă ești”, a spus Andreea Esca, citată de Cancan.

Aceasta i-a mărturisit lui Marius Manole că și-a dorit să aibă propriul talk-show, dar pentru asta ar fi trebuit să renunțe la „Știri”, din lipsă de timp.

„Nu! Am vrut la un moment dat să îmi fac un talk-show, dar mi-am dat seama că vreau să îl fac foarte bine şi asta însemna să renunţ la ştiri şi să fac doar asta. Şi nu pot să fac asta, aşa că am abandonat. Ştirile sunt ştiri orice s-ar întâmpla. Emisiunile pot avea succes un sezon şi după nu știi dacă mai merge și sezonul următor. Iar eu nu sunt atât de deschisă la risc, nu mă simt confortabil cu ideea asta. Am contract pe o perioadă nedeterminată, iar salariul, nedeterminat”, a mai spus Andreea Esca la „Întrebarea Mesei Rotunde”.

Cât privește „salariul, nedeterminat” la care face referire Andreea Esca, acesta a fost multă vreme cel mai bine păstrat secret din România. Speculându-se la un moment dat că ar fi de ordinul a zeci de mii de euro. Potrivit Click, citându-i pe jurnaliștii de la EVZ, care în februarie 2013 au făcut publice sumele încasate de mai multe vedete de televiziune, salariul Andreei Esca a fost dat ca fiind de 40.000 de euro.

Citește și: Andreea Esca plănuiește să deschidă un hotel de lux în Cluj-Napoca