Greve anunțate în septembrie în aeroporturile și căile ferate din Italia, Franța și Marea Britanie

Angajații de la metroul din Paris anunță că și ei își vor suspenda activitatea.

Sursa foto: Pixabay

În Europa sunt anunțate greve în toată luna septembrie, mulți angajați fiind nemulțumiți că inflația ridicată nu a fost corelată cu salarii mai mari, fiind afectate aeroporturile dar și o serie de companii feroviare. În Franța, controlorii de trafic aerian intră în grevă pe 15 septembrie dar și pe 13 octombrie. Principalul sindicat al controlorilor de trafic aerian din Franța denunță „tăcerea Direcției Generale a Aviației Civile” în contextul inflației galopante, potrivit digi24.ro.

Greva va da peste cap planurile celor care participă la Cupa Mondială de Rugby, pentru că vor fi anulări de zboruri și, în plus, angajații de la metroul din Paris anunță că și ei își vor suspenda activitatea.

Negocierile sunt încă în derulare. Italia nu va fi ocolită de proteste. Personalul de la sol de pe aeroporturile italiene va fi în grevă 24 de ore pe 8 septembrie. Sunt așteptați să participe și manipulanții de bagaje înainte de a intra în grevă de 24 de ore și pe 29 septembrie. Controlorii de trafic aerian din aeroporturile din toată țara vor organiza o grevă de 8 ore, între orele 10:00 și 18:00 pe data de 16 septembrie. De reținut că, în Italia, unele zboruri sunt protejate în timpul grevelor.

Autoritatea italiană a aviației civile va publica o listă de zboruri garantate cu câteva zile înainte de grevă.

Vestea bună este că zborurile programate să plece înainte de ora 10 dimineață și după ora 18:00 nu ar trebui să fie afectate. În Marea Britanie, personalul de handling la sol de la Aeroportul Luton declanșează greve de 24 de ore pe 6 și 13 septembrie. Angajații sunt nemulțumiți de condițiile de muncă precare și tratamentul nedrept. Cei mai afectați vor fi pasagerii Wizz Air. De asemenea, cel mai mare sindicat feroviar din Marea Britanie a anunțat noi greve ale trenurilor pe data de 2 septembrie. Salariile, condițiile și securitatea locurilor de muncă sunt cauzele nemulțumirilor sindicatelor feroviare.

Femeie din Sibiu, moartă în urma infecției cu virusul West Nile