Femeie din Sibiu, moartă în urma infecției cu virusul West Nile 

Ea a fost internată acum două săptămâni, având febră, frisoane, cefalee

Tintari
Tintari

O femeie din Sibiu, în vârstă de 73 de ani, confirmată cu infecție cu virusul West Nile, a murit la secția de terapie intensivă a Spitalului Județean, potrivit g4media.ro.

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică, pacienta a fost internată acum două săptămâni, după ce se prezentase cu febră, frisoane, cefalee, probleme articulare în zona cervicală, stare confuză și dezorientare.

Ea nu călătorise în alte țări sau în zone cunoscute cu populație mare de țânțari. Este primul caz de infecție cu virusul West Nile confirmat în acest an în județul Sibiu. Virusul West Nile se transmite prin înțepătură de țânțar și determină la persoanele adulte o neuroinfecție care în majoritatea cazurilor nu creează probleme.Uneori însă, poate duce la apariția unei meningite aseptice sau encefalite severe, în special în rândul vârstnicilor. Medicii recomandă evitarea expunerii la țânțari purtând îmbrăcăminte cu mâneci și pantaloni lungi, utilizare de substanțe chimice pentru țânțari și împiedicarea pătrunderii țânțarilor în locuințe folosind plase de protecție.

Virusul West Nile este un virus din familia Flaviviridae, care se găsește atât în regiunile tropicale cât și în cele temperate. Acesta infectează în principal păsările, dar este cunoscut că infectează și oameni, cai, câini, pisici, lilieci, veverițe, sconcși și iepuri domestici. 

Virusul West Nile poate cauza o boală neurologică fatală la oameni, deși 80% dintre persoanele infectate nu au niciun fel de simptome. Acest virus se transmise în special prin înțepăturile de țânțari infectați. Nu există vaccin sau tratament antiviral specific pentru infecţia cu virus West Nile. Virusul este răspândit în Africa, Europa, Orientul Mijlociu, America de Nord și Asia de Vest.

Chitara dispărută a lui Paul McCartney, căutată în toată lumea