Mită de 70.000 de euro pentru obținerea unui aviz de la Autoritatea Aeronautică Română

Bărbatul prins în timp ce lua banii a fost reținut de DNA

DNA

Șpagă de zeci de mii de euro pentru un aviz de la Autoritatea Aeronautică Română. Procurorii DNA au prins în flagrant un bărbat în timp ce lua de la un om de afaceri 70.000 de euro, cu promisiunea că va interveni pe lângă conducerea Autorității Aeronautice Civile pentru a obține un aviz necesar construirii unui imobil în Capitală, potrivit digi24.ro.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu ziua de miercuri, a unei persoane, pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată.

Procurorii anticorupţie notează în ordonanţă că, în luna iunie 2023, persoana ar fi pretins de la un om de afaceri suma de 33.500 de euro (1.000 euro/metru de înălţime, începând de la înălţimea de 46 metri, având în vedere că solicitarea omului de afaceri era pentru construirea unui imobil cu înălţimea de 79,50 m), pentru a-şi trafica presupusa influenţă pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra unor persoane din conducerea Autorităţi Aeronautice Civile Române (AACR) şi că îi va determina pe aceştia să emită cu celeritate un aviz necesar edificării unui proiect imobiliar pe raza municipiului Bucureşti.

„Ulterior, pretenţiile inculpatului ar fi crescut, astfel că, în perioada 1 – 3 iulie 2024, acesta ar fi pretins de la aceeaşi persoană suma de 70.000 euro, bani pe care i-ar fi primit miercuri, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, informează DNA. Joi, bărbatul urmează să fie prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Valea Oltului se închide timp de o lună, anunță ministrul Transporturilor