Pompierii români vor acționa și în această vară în Grecia pentru stingerea incendiilor de vegetație

Este al treilea an consecutiv în care Grecia apelează la pompierii din străinătate

Pompieri
Pompieri

Grecia își întărește echipele de pompieri în această vară cu 240 de pompieri din Bulgaria, Malta, Moldova și România, care vor fi desfășurați în țară de la începutul lunii iulie până la mijlocul lunii septembrie, în plin sezon al incendiilor de vegetație, potrivit g4media.ro.

Acesta va fi al treilea an consecutiv în care pompieri din străinătate vor fi staționați în Grecia, care s-a confruntat cu incendii devastatoare de pădure și mărăcini în timpul verilor sale calde și uscate.

Prima echipă străină din Bulgaria se află deja în țară și a fost staționată în orașul Salonic din nord, în timp ce o a doua echipă de 15 pompieri din Malta urmează să sosească la jumătatea lunii și va fi staționată în sudul Greciei, a declarat Ministerul Protecției Civile al țării. Luni, zeci de persoane au fost evacuate din hoteluri și case de pe insulele Kos și Chios din estul Mării Egee, în timp ce forțele terestre și avioanele de lansare a apei luptau împotriva a două incendii forestiere de mari dimensiuni.

Cinci persoane ar fi fost rănite ușor – patru pompieri și un voluntar – în timp ce un bărbat a fost arestat în Chios și amendat cu peste 8 000 de euro pentru că ar fi provocat incendiul.

În cele 24 de ore de luni până marți după-amiază, 36 de incendii de vegetație au izbucnit în întreaga țară, a declarat departamentul de pompieri, marea majoritate fiind combătute în stadii incipiente. Prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis, vorbind în timpul unei reuniuni a cabinetului de luni, a declarat că vara acestui an a fost prognozată a fi „deosebit de periculoasă” pentru incendiile de vegetație. Luna trecută, vremea caldă și uscată, însoțită de vânturi puternice, a contribuit la propagarea incendiilor atât în Grecia, cât și în Turcia. Se preconizează că vara acestui an va fi deosebit de predispusă la incendii după o iarnă blândă și uscată. Anul trecut, incendiile de proporții din Grecia au ucis peste 20 de persoane.

Copil de 8 luni mort din cauza rujeolei