Primăria Sectorului 5 (Facebook)

Primăria Sectorului 5 face pași importanți spre normalitate, pentru un mediu prietenos. Concret, de astăzi, prin societatea Salubrizare, a fost începută montarea modulelor de colectare selectivă ce vor veni în sprijinul cetățenilor.

Astfel, la nivelul întregului Sector 5 vor exista 16 puncte de reciclare, primele două dintre acestea fiind deja amplasate în zona Eroilor și pe platoul Academiei Militare.

Așa cum este standardul acestor module, în fiecare punct va exista un container pentru plastic și metal, unul pentru hârtie și carton și unul pentru sticlă.

Prin acest demers, Primăria Sectorului 5 dorește să încurajeze locuitorii să recicleze, dar și să învețe respectul față de mediul înconjurător, mai ales că sunt destul de multe zone în care deșeurile sunt aruncate la „voia întâmplării”, lucru deseori subliniat de primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

„Vrem să protejăm mediul înconjurător, pentru că un mediu sănătos înseamnă sănătate pentru noi și copiii noștri. Modulele de colectare selectivă pe care le vom amplasa în sector sunt un bun prilej pentru a încuraja cetățenii să recicleze. Știu că încă sunt persoane care aruncă ilegal deșeuri pe domeniul public, știu că încă sunt persoane care aruncă gunoaie pe jos, dar îmi doresc ca ușor, ușor să ne obișnuim să fim mai civilizați. De aceea, le cer locuitorilor din sector să semnaleze Poliției Locale dacă văd persoane care aruncă deșeuri pe domeniul public. Avem nevoie de puțin spirit civic ca să putem păstra un sector curat”, a transmis Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Chiar dacă vorba „cu o floare nu se face primăvară” vine în mintea multora, însă „puterea exemplului” trebuie să fie mai mare. Iar în momentul în care ai unde arunca deșeurile, în mod organizat și selectiv, chiar nu mai există niciun fel de scuze să nu fie făcut acest lucru.  

Citește și: Acțiunile primarului Cristian Popescu Piedone saltă PPU (social-liberal) în sondaje