Donald Trump
Donald Trump

Revizuirea suspendării lui Donald Trump s-a întâmplat mai devreme decât a fost anunțat inițial, în luna mai, când Business Insider precizat că este vorba de șase luni. Concret, Facebook l-a suspendat pe fostul președinte al SUA încă doi ani pentru că „încă există un risc de siguranță publică”, începând cu data suspendării inițiale, 7 ianuarie 2021.  Facebook a suspendat contul lui Donald Trump imediat după ce mulțimea de susținători ai fostului președinte au luat cu asalt clădirea Capitoliului SUA în urma instigărilor acestuia.

Măsura luată de Facebook nu a rămas fără reacție din partea lui Trump, care consideră că decizia este o insultă față de cei 75 de milioane de oameni care l-au votat. mai mult, a susținut din nou, în mod fals, că alegerile prezidențiale din 2020 au fost furate.  

„Dacă analizele noastre arată că există în continuare un risc în ce privește siguranța publică, vom extinde perioada de restricție pentru o nouă perioadă stabilită la acel moment, iar apoi vom continua re-evaluarea până când riscul încetează”, a anunțat platforma socială.

Consiliul de supraveghere de la Facebook, un grup de experți care pot răsturna decizii ale șefului Facebook, Mark Zuckerberg, au menținut suspendarea contului dar a stabilit că platforma socială „nu poate impune suspendarea pe perioada nedeterminată”.

Mai mult, consiliul a cerut Facebook să reevalueze „riscul” lui Donald Trump în următoarele șase luni.

Pe cine vizează suspendările Facebook

De altfel, Facebook a făcut precizări cu privire la modul în care liderii politici vor fi pedepsiți atunci când încalcă regulile de conținut, afirmând în acelați timp că aceștia nu sunt imuni la sancțiuni, oricât de puternici sunt.

„Când evaluăm conținutul pentru a fi actualizat, nu vom trata conținutul postat de politicieni diferit de conținutul postat de nimeni altcineva”, a scris Nick Clegg, vicepreședintele afacerilor globale al Facebook, într-un comunicat de presă.

Diana Șoșoacă, trimitere în judecată a rețelei de socializare pentru blocarea contului său

Poate că acest lucru va ajunge și la urechile Dianei Șoșoacă, senator ex PAUR, care a afirmat în mai multe rânduri că este blocată de către rețeaua de socializare pentru că îndrăznește să spună ce spune. Mai mult, aceasta a și amenințat că va da Facebook-ul în judecată.

„O să vorbesc cu colegul meu Chitic și o să fac ce a făcut și el, adică o să dau în judecată Facebook-ul. Știu că UE a condamnat cenzurarea de către aceste site-uri de socializare ale politicienilor, nu ai voie să faci acest lucru. Facebook-ul este condus în spate de neomarxiști și globaliști, așa că avem răspunsul”, declara Diana Șoșoacă, în luna februarie, când i-a fost contul suspendat din cauza jignirilor aduse unei contestare.

Citește și: Diana Șoșoacă: „Doar eu și Trump mai suntem blocați pentru atitudinile noastre”