Accident feroviar grav în Olanda

Un pasager a murit și alți 30 au fost răniți

Un tren de pasageri care transporta cel puțin 50 de persoane a deraiat marți dimineață în Olanda, după ce a lovit un echipament de construcție aflat pe șine, potrivit g4media.ro. O persoană a murit și cel puțin 30 au fost rănite, multe dintre ele grav, au anunțat serviciile de urgență olandeze. Primul vagon al trenului de noapte care circula din orașul Leiden spre Haga a deraiat și a ajuns pe câmp în urma accidentului. Cel de-al doilea vagon s-a răsturnat pe o parte, iar un incendiu a izbucnit în vagonul din spate, dar a fost stins ulterior, a precizat aceasta.

„Câteva zeci de persoane rănite sunt tratate la fața locului și sunt transportate la spital dacă este necesar”, au declarat serviciile de urgență, adăugând că „specialiștii lucrează pentru a securiza trenul”.

 În urma accidentului, vagonul din față al trenului de pasageri a deraiat și a intrat într-un câmp. Imaginile postate pe rețelele de socializare au arătat un vagon pe o parte, în timp ce salvatorii încercau să aibă acces. Un incendiu a izbucnit în cel puțin unul dintre vagoane.Salvatorii au lucrat toată noaptea la locul accidentului, în apropiere de Voorschoten, un sat situat între Haga și orașul Leiden, se arată într-un comunicat al serviciilor de urgență.

Șoferiță drogată, găsită de polițiști pe capota unei mașini