Tratamentele balneo-medicale reluate în stațiunea Borsec

Relansarea serviciilor balneo-medicale este o realizare importantă pentru staţiune

Tratamentele balneo-medicale au fost reluate în staţiunea harghiteană Borsec după o pauză de 22 ani, la un centru spa&balneo fiind primiţi, luni, primii pacienţi, potrivit digi24.ro. Potrivit unui comunicat al Biroului de Presă al Primăriei Borsec, este un pas foarte important în reaşezarea staţiunii pe harta turismului balnear din ţară. 

În comunicat se arată că au fost obţinute toate aprobările necesare, fiind încheiat un contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate

 „După obţinerea tuturor aprobărilor necesare şi încheierea contractelor aferente, astăzi (luni-n.red) au sosit deja primii pacienţi la Fontana pentru a beneficia de servicii balneo-medicale. Pentru facilitarea acestor servicii au avut loc pregătiri intense în ultima perioadă, iar ca ultim pas al procesului de obţinere a autorizaţiilor, Ministerul Sănătăţii a emis aprobarea pentru tratamentele balneo-fizioterapeutice, iar un contract a fost încheiat cu Casa de Asigurări de Sănătate Harghita pentru furnizarea serviciilor medicale în asistenţa medicală de specialitate din ambulatoriu”, se arată în comunicat.

Centrul de tratament dispune de o gamă largă de servicii, de echipament modern şi de personal calificat.

Primarul Mik József a apreciat că relansarea serviciilor balneo-medicale este o realizare importantă pentru staţiune

El a precizat că vechiul centrul de tratament a fost închis în 2001, ceea ce a determinat întreruperea tratamentelor medicale şi pierderea statutului de staţiune balneo-climaterică. După construirea complexului Fontana, oraşul a reuşit să-şi recupereze acest statut şi să primească pacienţi care necesită tratament medical.”Turismul din Borsec se baza pe tratamente medicale. Odată cu încetarea acestora, în 2001, staţiunea şi-a pierdut atractivitatea. Am lucrat mult pentru acest moment, iar acum recoltăm roadele a mai multor ani de muncă. Sunt convins că facem paşi hotărâţi spre relansarea turismului în Borsec”, a afirmat primarul.

Accident feroviar grav în Olanda