Germania prelungește perioada de funcționare a centralelor electrice pe bază de cărbune 

De asemenea, închiderea definitivă a centralelor nucleare a fost amânată.

Germania va prelungi durata de funcționare a centralelor electrice pe bază de cărbune până la data de 31 martie 2024, a decis Guvernul de la Berlin, potrivit digi24.ro. Executivul a aprobat și restabilirea capacităților pe bază de cărbune brun până la 30 ianuarie 2023, scopul fiind creșterea aprovizionării cu cărbune.

Germania vrea să reducă consumul de gaze prin folosirea cărbunelui

Potrivit oficialilor germani, folosirea suplimentară a cărbunelui are scopul de a ajuta reducerea consumului de gaze naturale. Potrivit oficialilor Ministerului Economiei, rezervele în reţea şi de aprovizionare sunt importante pentru pregătirea viitoarei ierni, folosirea suplimentară a cărbunelui pentru producerea de electricitate fiind menită să reducă utilizarea gazelor şi să ajute la economisirea gazelor. Rusia a scăzut semnificativ exporturile de gaze, industria din Germania confruntându-se cu reducerea aprovizionării, existând pericolul imposibilităţii asigurării încălzirii cu gaze a locuinţelor în cursul iernii.

Închiderea definitivă a centralelor nucleare, amânată 

Operaţiunile la centralele electrice pe bază de cărbune ar fi trebuit terminate pe 30 aprilie 2023. Ele au fost prelungite până pe 31 martie 2024, în contextul implementării planurilor de urgenţă privind gazele, a comunicat Ministerul Economiei. Două dintre ultimele trei centrale nucleare din Germania vor fi puse în rezervă pentru a fi disponibile şi după sfârșitul acestui an, dacă situaţia o va impune. Guvernul german a fost obligat să amâne închiderea definitivă a centralelor nucleare după ce războiul din Ucraina a determinat o creştere substanțială a preţurilor la energie.

Guvernul de la Berlin a decis prelungirea duratei de funcţionare a centralei nucleare Isar-2 pe care grupul EON SE o deține în Bavaria, dar şi a centralei nucleare de la Neckarwestheim, aparţinând grupului EnBW AG, până la mijlocul lunii aprilie 2023. In primul trimestru al acestui an energia nucleară a produs 6% din producţia de electricitate din Germania, comparativ cu 30% pentru energia electrică produsă din cărbune, 13% din gaze naturale şi aproape jumătate din surse regenerabile, inclusiv energie eoliană şi fotovoltaică.

Un român a jefuit mai multe farmacii din Belgia, supărat că l-a părăsit nevasta