Un român a jefuit mai multe farmacii din Belgia, supărat că l-a părăsit nevasta 

Jafurile au avut loc anul trecut, în mai multe orașe .

Infracțiuni comise în numele dragostei, în Belgia, de către un român, potrivit digi24.ro.

Bărbatul a comis jafurile după ce a divorțat de soție

Bărbatul a jefuit cel puțin 27 de farmacii, el mărturisind în timpul procesului că a comis infracțiunile deoarece era deprimat după ce fusese părăsit de nevastă. Jafurile s-au produs în cursul anului 2021, românul recunoscând faptele comise. Potrivit polițistilor belgieni, bărbatul a jefuit 27 de farmacii în orașele Sint-Genesius-Rode, Bornem, Londerzeel, Temse, Puurs și Walloon Brabant. El folosea aceeași modalitate de operare, și anume ridica un capac de scurgere sau de canal și le arunca prin vitrină sau ușa de sticlă a magazinului, după care fura banii din casa de marcat. La sfârșitul lunii august 2021, jafurile au încetat.

Jaful comis de român la o farmacie, înregistrat de către o cameră de supraveghere

Românul a fost filmat de o cameră de supraveghere în Sint-Genesius-Rode, la fața locului fiind găsite și urme ale ADN-ul lui. După această descoperire a anchetatorilor, bărbatul a fost arestat la scurt timp. În timpul procesului, procurorul a cerut ca Românul să facă 40 de luni de închisoare, acesta recunoscând acuzațiile aduse. Bărbatul a declarat, în timpul procesului, că era deprimat deoarece soția lui l-a părăsit după 30 de ani de căsătorie. Românul a mai mărturisit că se confruntă cu „multă durere emoțională”. Potrivit avocatului său, bărbatul a călătorit în Europa după divorț, până când a rămas fără bani. „Apoi a început să fure, de multe ori sub influența alcoolului”, a declarat avocatul Maarten De Feyter, care a cerut o sentință cu suspendare.

Verdictul în cazul acestui proces va fi pronunțat la sfârșitul lunii viitoare

Un grup de șase români a dat o spargere la o bijuterie din Belgia, dar unul dintre ei a adormit când ”stătea de șase”. Cel care a adormit ar fi trebuit să anunțe dacă vine poliția, dar a fost prins în timp ce dormea. Ceilalți au reușit să scape, dar au fost ulterior prinși. 

Scandal la o școală din județul Bihor, provocat de trei elevi