ludovic orban
Ludovic Orban

Ludovic Orban, premierul României, a declarat de curând că îi pare rău pentru faptul că anumite cadre medicale din țara noastră au ales să demisioneze, în loc să rămână în linia I, pe frontul de luptă împotriva dușmanului invizibil, noul coronavirus. Ca să fie sigur că nu vor urma întrebări ulterioare acestei declarații, Orban a mai menționat faptul că se caută soluții pentru suplimentarea personalului medical și că s-ar fi luat măsuri pentru ca spitalele să fie în cel mai scurt timp dotate cu tot ce le trebuie.

Ludovic Orban se simte pregătit

Într-o încercare de a liniști opinia publică, premierul a declarat că nu ar exista probleme în domeniul sanitar și că Statul român este pe deplin pregătit pentru ceea ce urmează să se întâmple. Așa o fi? Sau am visat noi că la Suceava s-au întâmplat „lucruri fantastice”?

”Îmi pare rău că medicii iau astfel de decizii în aceste momente, în care românii au nevoie de ei. Vom suplimenta în orice unitate medicală în care e nevoie personalul. S-a pornit procedura de selectare a personalului. Nu putem sta fără personal medical. Avem destui medici, avem destule asistente. Conform scenariilor pe care le avem, suntem pregătiți. Am pus în dispozitiv linia a doua de apărare, spitalele sunt în curs de dotare, de înzestrare. Există și posibilitatea tratării la domiciliu, dar încercăm să evităm asta, pentru protejarea familiilor.”, a spus Ludovic Orban.

Citește și: Ni se pregătește o nouă Ordonanță Militară

#News