Klaus Iohannis

Liderii social-democraților vor să pună la punct pe toată lumea. După ce i-au trimis o scrisoare premierului Ludovic Orban să meargă în Parlament să prezinte măsurile pentru împiedicarea răspândirii COVID-19, începerea școlii și organizarea alegerilor, președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu, alături de șeful interimar al Senatului Robert Cazanciuc îi solicită preşedintelui Klaus Iohannis să obţină un mandat din partea Parlamentului înainte de a merge la negocierile privind ajutoarele financiare primite de ţările Uniunii Europene ce vor fi reluate în următoarea perioadă.

Mai mult, PSD-iștii îi cer președintelui Klaus Iohannis ca la întoarcere să prezinte un raport pe marginea finalizării acestora. Liderul deputaților PNL, Florin Roman, a reacționat și le-a cerut colegilor de la PSD să înțeleagă că președintele țării „se ocupă de treburi serioase și nu are timp de politicianisme care chiar nu au nicio legătură cu interesul românilor”.

„Ca să răspundem acestei dorinţe totalitare a PSD de a îl chema pe președinte la raport, vreau să le reamintesc colegilor de la PSD că președintele Klaus Iohannis a fost votat de 6,5 milioane de români, în vreme ce PSD a intrat în Parlament cu 3,2 milioane de voturi. Bun. Ei au înțeles că trebuie să dea cât mai puține atribute președintelui, ei au înțeles că trebuie interpretată Constituția așa cum o făcea Liviu Dragnea. E problema lor.

Președintele se ocupă de trebuie serioase și nu are timp de politicianisme care chiar nu au nicio legătură cu interesul românilor, deși președintele a apărat interesul românilor atunci când a obținut acel acord financiar de 80 miliarde euro pentru România, nu pentru PNL, nu pentru PSD, nu pentru altcineva”, a reacționat Florin Roman.

Acesta a dat asigurări și că prim-ministrul Ludovic Orban va onora invitația lui Marcel Ciolacu și a lui Robert Cazanciuc de a merge în Parlament pentru a prezenta și pentru a prezenta măsurile pentru împiedicarea răspândirii COVID-19, începerea școlii și organizarea alegerilor.

„În comparație cu premierul PSD, premierul liberal a venit în Parlament de fiecare dată când a fost invitat, fără niciun fel de problemă. Nu şi-a găsit alte scuze sau alte motive pentru a nu veni în Parlament. Din acest punct de vedere, nu e niciun fel de problemă, premierul a arătat întotdeauna respect față de Parlament.

Colegii noștri, din păcate, continuă să rămână blocați în această retorică, în această luptă de gherilă și cred că atât președintele, cât și premierul nu trebuie lăsați să lucreze pentru că pandemia solicită decizii, solicită un efort fantastic și sigur că timpul de hărțuire politică și de luptă politică este înainte. Avem timp să se certăm pe alte teme, nu pe lucruri care țin de viața oamenilor”, a mai spus Roman.

Citește și: PSD vrea mai mult de la Iohannis și de la Guvern

HashtagNews.ro