10 August: s-a făcut dreptate pentru jandarmerița agresată și cam atât

Judecătorii au mărit pedepsele date în primă instanţă în cazul a şapte bărbaţi cercetaţi pentru agresarea femeii jandarm în timpul protestului din data de 10 august 2018

Curtea de Apel București a pronunțat, în cursul zilei de astăzi, o primă decizie definitivă în cazul dosarului „10 August”, notează Epoch-Times, potrivit unei știri inițiale apărute pe Digi24. Cu toate că o țară întreagă stă cu sufletul la gură, cu privire la rezoluția acestuia dosar, nișat mai degrabă pe adevărații vinovați, cei care au gazat, rănit și băgat în dube protestatari, pronunțarea de astăzi se referă la doi dintre indivizii care au agresat-o pe jandarmeriță.

Violențele împotriva protestatarilor pașnici din data de 10 August, rămase încă nepedepsite

Desigur, nu contestăm faptul că indivizii nu ar fi trebuit să scape „basma curată”, de vreme ce, în seara de 10 august femeia jandarm a fost internată cu suspiciunea de fractură de coloană cervicală.

Deși…

În seara de 10 august, protestatarii pașnici au fost întâmpinați de jandarmi cu gaze lacrimogene, cu toate că astfel de represalii nu erau necesare în condițiile expuse mai sus. Mai târziu, violențele forțelor de ordine s-au intensificat, astfel că, la lăsarea nopții, cetățenii aflați în Piața Victoriei au simțit „pe pielea lor” nori de gaze, tunuri cu apă, bastoane de cauciuc și tropăitul asurzitor al jandarmilor călare, veniți „în ajutorul” celor deja prezenți la eveniment. Mai mult decât atât, deși nimic nu ar fi putut să prevadă violențele din acea seară, încă de la începutul protestelor, jandarmii s-au prezentat echipați corespunzător pentru „luptă”, semn că ar fi avut dispoziții să pornească șirul de violențe, la un moment dat.

Într-un final, mulțimea a fost dispersată, în Piața Victoriei rămânând doar urmele unor violențe care vor dăinui mulți ani, de-acum încolo, în amintirea celor care au fost prezenți, în acea seară, acolo.

Conform celor două surse mai devreme menționate, judecătorii au mărit pedepsele date în primă instanţă în cazul a şapte bărbaţi cercetaţi pentru agresarea femeii jandarm în timpul protestului din data de 10 august 2018, fiind condamnaţi la 2 ani şi 8 luni de închisoare cu executare, respectiv 2 ani şi 9 luni de închisoare, ceilalți cinci rămânând cu pedepsele anterioare, cu suspendare.

Citește și: 10 August, data aia din calendar pe care nu o uiți