Colectiv, de tristă amintire

Cu toții ne amintim tragedia ce s-a petrecut în data de 30 Octombrie 2015, la fosta fabrică Pionierul, și acum fostul club Colectiv, seară fatidică ce a dus la moartea a 64 de oameni. Și nu oricum, în cele mai groaznice condiții posibile. N-ai dori o asemenea moarte nici celui mai mare dușman al tău, darămite unor suflete nevinovate venite în cea noapte în Colectiv pentru a se bucura de concertul celor de la Goodbye to Gravity.

Ce a urmat după a fost o tragedie cu iz de can-can, exact cum se întâmplă pe la noi, prin spitale, dar și prin politică. Guvernul Ponta a căzut, Piedone a încasat-o și el, ca mai apoi toate astea să nu rezolve nimic, întrucât supraviețuitorii au dus lupte întregi cu un Stat orb și nesimțitor, ce nu numai că nu a reușit să facă față nevoilor acestora, însă pare că le-a și îngreunat situația.

Citește și: Filmul „colectiv” va rula în februarie în cinematografe

Senatul a decis plata pe viață a tratamentelor victimelor Colectiv

După ani și ani, o decizie ce trebuia luată, probabil, acum mult timp, vine să le mai aline un pic suferința celor pe care rănile fizice și sufletești încă îi dor. Astfel, luni s-a decis în plenul Senatului modificare și completarea articolului 1 din OUG 56, din 25 noiembrie 2015, cu privire la plata tratamentului de sănătate al celor ce au avut de suferit în urma tragediei de la Colectiv. Tratamentele pe care aceștia le pot efectua pe viață în contul Statului, se pot aplica atât în cadrul sistemului public, privat, însă și în străinătate. Partidele ce au contribuit la aceste modificări au fost PNL, USR, PMP, ALDE și UDMR.

„persoanele a căror stare de sănătate a fost afectată în urma tragicului eveniment din data de 30 octombrie 2015, produs în clubul Colectiv din municipiul București, denumite în continuare victime”, se arată în prevedere.

#News