Nicolas Yatromanolakis devine primul viceministru gay al Greciei

Yatromanolakis s-a născut în 1975 în Atena și a absolvit Universitatea Panteion din capitala elenă. Ulterior și-a completat studiile cu un master în politici publice la School of Government de pe lângă Universitatea Harvard

Nicolas Yatromanolakis a fost numit, în cursul zilei de astăzi, viceministru al Culturii și Sportului, sub conducerea ministrului Lina Mendoni. Numirea a fost făcută de prim-ministrul Greciei Kyriakos Mitsotakis, anunță Greek Reporter.

Numirea sa este cu atât mai spectaculoasă cu cât Nicolas Yatromanolakis devine primul oficial gay din executivul grec, marcând astfel o premieră în istoria elenă a diplomației moderne. Toate acestea se întâmplă în contexul în care comunitatea LGBT a reușit, în ultima perioadă, să rupă o parte din barierele conservatorilor, discriminarea reducându-se semnificativ. Cu toate astea, comunitatea are, în continuare, parte de constestatari și de atitudine refractară la adresa sa, ceea ce face ca numirea lui Nicolas Yatromanolakis să paveze drumul spre toleranță.

Cine este Nicolas Yatromanolakis și ce-l recomandă?

Yatromanolakis s-a născut în 1975 în Atena și a absolvit Universitatea Panteion din capitala elenă. Ulterior și-a completat studiile cu un master în politici publice la School of Government de pe lângă Universitatea Harvard.

Citește și: Președintele Poloniei mizează pe necunoaștere și respinge ideea de LGBT

#News