Grupurile mari de turiști interzise în Viena începând din iunie

De asemenea, va fi interzisă și folosirea megafoanelor

Venetia
Venetia sursa foto pixabay

Autoritățile din Veneția interzic megafoanele și grupurile de turiști cu mai mult de 25 de persoane, pentru a atenua impactul turismului de masă asupra orașului italian, potrivit g4media.ro.

Noile reguli vor intra în vigoare începând cu luna iunie a anului 2024, a anunțat administrația locală. Folosirea megafoanelor a fost interzisă deoarece acestea pot „genera confuzie și tulburări”, se precizează în informare.

Turismul excesiv este recunoscut pe scară largă ca fiind o problemă urgentă pentru orașul-canal italian, unul dintre cele mai vizitate locuri din Europa. În septembrie, Veneția a aprobat testarea unei taxe de 5 euro (4,30 lire sterline; 5,35 dolari) pentru vizitatorii zilnici. Elisabetta Pesce, oficialul responsabil cu securitatea orașului, a declarat că ultimele politici sunt „menite să îmbunătățească gestionarea grupurilor organizate în centrul istoric”.

Orașul are o suprafață de doar 7,6 km pătrați (2,7 mile pătrate), dar a găzduit aproape 13 milioane de turiști în 2019, potrivit institutului național italian de statistică

Se așteaptă ca numărul de vizitatori să depășească nivelurile de dinaintea pandemiei în anii următori. La începutul acestui an, Unesco a declarat că orașul ar trebui adăugat pe o listă de situri ale patrimoniului mondial în pericol, deoarece impactul schimbărilor climatice și al turismului de masă amenință să îi provoace schimbări ireversibile. În 2021, navelor mari de croazieră li s-a interzis intrarea în centrul istoric al Veneției prin canalul Giudecca, după ce o navă s-a prăbușit în port. Criticii au susținut, de asemenea, că navele provocau poluare și erodau fundațiile orașului, care suferă de inundații regulate. Călătorii cu trenul pe traseul Aeroportul Otopeni – Ruse din luna martie