Cutremur cu magnitudinea de 7.3 în Noua Zeelandă

Autoritățile au emis o avertizare de tsunami

Un cutremur cu magnitudinea de 7.3 pe scara Richter avut loc, astăzi, în Noua Zeelandă. Mai exact, cutremurul a avut loc în estul insulei nordice ale Noii Zeelande, relatează Digi24.

Acesta s-a produs în mare, la 95 kilometri de uscat și la doar 10 kilometri adâncime.

S-a emis o avertizare de tsunami

Autoritățile din Noua Zeelandă au emis o avertizare de Tsunami, iar Garda Civilă i-a avertizat pe cei care locuiesc ori lucrează pe coastă să evite zonele de plajă și să găsească de urgență un loc înalt unde să se ducă, pentru a nu fi surprinși de tsunami.

„Instrucțiunile de evacuare prevalează asupra cerințelor actuale legate de nivelul de alertă COVID-19. Ascultați de autoritățile locale urmați instrucțiunile. Dacă vi se spune să evacuați, faceți acest lucru și nu rămâneți acasă”, au scris autoritățile din Noua Zeelandă, pe Twitter.

Acest cutremur s-a simțit în toată Noua Zeelandă, cu precădere în Auckland, Wellington însă la Christchurch, aflat pe insula de sud.

Vom reveni cu informații.

Reamintim că ieri, Grecia s-a confruntat, de asemenea, cu un cutremur de mare intensitate. În plus, astăzi se împlinesc 44 ani de la cutremurul din 1977, cel care a marcat România pentru totdeauna.

Citește și: Cutremur puternic, resimțit în Grecia