Șofer român de TIR prins cu droguri în Franța, condamnat la o pedeapsă mai mică

El a fost prins cu 214 kilograme de marijuana în vehicul

Un șofer român de TIR prins cu 214 kilograme de marijuana în vehicul a convins un judecător din Franța să îi dea o pedeapsă mai mică decât cea cerută de procuror. Judecătorul a spus că a luat în considerare că inculpatul a fost sincer, scrie cotidianul francez L’Independant, care a remarcă faptul că un astfel de caz de reducere a pedepsei este rar, potrivit digi24.ro.

După ce a ajuns la Pollestres, șoferul român a crezut că este în afara oricărui pericol trecând granița dintre Spania și Franța fără incidente

 Totuși, în 5 aprilie, vameșii au organizat în zonă o acțiune de control, el fiind oprit pentru verificări .În timp ce TIR-ul era verificat, câinele polițiștilor a găsit mai multe pachete învelite în celofan. S-a constatat că era vorba despre 214 kilograme de marijuana. Claudiu, șoferul camionului, a recunoscut că a încărcat el însuși drogurile, într-o parcare din Spania, împreună cu cel care urma să-l plătească pentru transport, un bărbat pe care l-a întâlnit în decembrie, într-o altă parcare și care s-a oferit să transporte marijuana.

În fața judecătorilor, românul a mărturisit că ar fi trebuit să primească 15.000 de euro pentru fiecare 100 de kilograme de droguri transportate. Avea în plan să  transporte doar 140 de kilograme și să câștige 18.000 de euro. Traficanții i-au dat însă o cantitate mai mare.„Nu mi-am dat seama ce făceam”, a răspuns șoferul român. Procurorul a cerut trei ani de închisoare, inclusiv un an de pedeapsă cu suspendare. „Instanța a ținut cont de gravitatea faptelor, dar și de comportamentul dumneavoastră sincer, în consecință sunteți condamnat la 2 ani, inclusiv un an cu suspendare. Amenda se ridică la 214.000 de euro, adică 1 euro pe gram”, a anunțat judecătorul.

Șoferul a fost reținut în sala de tribunal și transferat într-o închisoare, unde va sta închis un an.

Nereguli descoperite de ANPC în transportul feroviar, soldate cu amenzi