Grindeanu are trei sfaturi pentru liberali, după anchetarea lui Alexe

Social democratul îi cere lui Ludovic Orban să-l demită pe Costel Alexe din funcția de președinte al Consiliului Județean Iași

Fostul prim-ministru denumit, în termeni populari, ministrul Ordonanței 13, Sorin Grindeanu critică „pățania” lui Costel Alexe, după ce acesta a fost luat în vizor de către procurării DNA, pentru suspiciunea de luate de mită… în tone de tablă. Astfel, Grindeanu îi cere, în primul rând, președintelui PNL Ludovic Orban să-l demită de urgență pe Costel Alexe din funcția de președinte al Consiliului Județean Iași. Al doilea sfat politic se îndreaptă către președintele Klaus Iohannis, căruia social democratul îi cere să încuviințeze cererea DNA de a-l ancheta pe fostul ministru al Mediului. Nu în ultimul rând, Grindeanu îi întreabă pe cei de la USR PLUS cum au putut să se asocieze la guvernare cu „cu o formațiune coruptă ca PNL”.

Citește și: Hainele noi ale împăratului Alexe, murdărite de suspiciunea de luare de mită

Declarațiile social democratului Sorin Grindeanu

„Conform DNA, Costel Alexe – PNL a luat șpagă în timp ce era ministru, când lumea era ținută în case. Sunt trei lucruri care trebuie făcute urgent:

1. Orban să îi ceară lui Alexe să demisioneze din funcția de președinte al Consiliului Județean Iași;

2. Iohannis să încuviințeze cu celeritate cererea DNA de începere a urmăririi penale;

3. USR+ să iasă public si să explice cum partidul “fără penali în funcții publice”s-a asociat la guvernare cu o formațiune coruptă ca PNL?!

Să pui ministru un panglicar care cere mită în tone de tablă arată că PNL-ul lui Orban a devenit adevăratul Om de Tinichea din politica românească! Nu este un partid, ci o gașcă penală care – la adăpostul pandemiei – a devalizat bugetul României!”, a scris Sorin Grindeanu pe Facebook.

Citește și: Firea: „De la ministrul “Grindă”, penele a evoluat la ministrul “Tablă”!”

#News