Președintele, agent electoral pentru liberali

Cu numai câteva zile înainte de finalul campaniei electorale, când toate privirile sunt ațintite pe sondajele de opinie, președintele Klaus Iohannis a arătat, încă o dată, că este agent electoral pentru PNL. Partid pe care de altfel îl dă ca și câștigător, dar totuși îndeamnă românii să iasă la vot, pentru o prezență mai mare decât cea din 2016.

„Este ușor de observat că în ultimele zile tot mai des auzim despre sondaje, toată lumea, toate partidele prezintă sondaje. Într-un fel este bine, cam în toate sondajele câștigător e dat PNL, ceea ce este un lucru bun. Și eu îmi doresc să câștige PNL, dar dați-mi voie să vă spun, dragi romani, alegerile nu se câștigă în sondaje, alegerile se câștigă la urne. Alegerile se câștiga prin vot. Așadar vă rog să mergeți și să votați.

Este extrem, extrem de important. Ați fost alături de mine în 2019, în primăvară la referendum și am reușit să oprim ciopârțirea legilor justiției. Ați fost alături de mine la alegerile prezidențiale și dragi români mergeți la vot, ca să nu pățim ca în decembrie 2016, când printr-o prezență scăzută la vot, a câștigat PSD-ul și a urmat coșmarul de ani de zile în care PSD-ul și-a bătut joc de justiție, de instituțiile publice. Așa ceva nu ne mai dorim. În consecință mergeți la vot. Votați echipa cu care vom reconstrui România, votați pentru România normală”, a afirmat Iohannis, la ieșirea de la CSAT.

PSD nu are nevoie de sondaje

Într-un interviu pentru ȘtirileProTV, liderul social democraților, Marecl Ciolacu a explicat motivul pentru care PSD nu are nevoie de sondaje de opinie în această perioadă.

„Cred că sondajul cel mai bun pentru Partidul Social Democrat și pentru simpatizanți sau membri de partid este cât de des iese președintele Iohannis să susțină PNL-ul. Totdeauna, când iese să susțină PNL-ul, după o gafă a Guvernului, ne arată că iarăși PNL-ul a scăzut în sondaje și lucrul acesta ne motivează. Conform Constituției, partidul care cei mai mulți parlamentari este invitat primul la Cotroceni, merge cu o propunere de prim-ministru, președintele îl desemnează și acest prim-ministru desemnat are 10 zile să-și creioneze viitorul guvern. Ultima oară s-a întâmplat tot cu Guvernul său, Guvernul Cioloș, aceeași procedură a fost. Președintele a devenit un politruc al PNL-ului și un purtător de cuvânt al Partidului Național Liberal. Cine ne oferă ceva e Constituția. Aceste drepturi le avem constituțional. Și eu cred, totuși, consider în continuare că suntem un stat european și președintele va respecta Constituția”, a explicat Marcel Ciolacu la ȘtirileProTV.

Citește și: Iohannis atac voalat la adresa PSD, în ședința CSM

#News