Iohannis atac voalat la adresa PSD, în ședința CSM

Cum ne-am obișnuit în ultimele luni, nicio ieșire publică a președintelui Iohannis fără a arunca măcar o „săgeată” spre social democrați, nici la ședința de joi, de la Consiliul Superior al Magistraturii, nu a ratat această ocazie. Chiar dacă a fost mai mascat, PSD a fost din nou ținta lui Iohannis.

„E deja o tradiţie să ne vedem la sfârşit de an şi cred că e o tradiţie bună. Rolul meu în CSM îl văd ca pe un musafir care vine şi vă spune câteva gânduri colorate, care se observă din funcţia de preşedinte.

Ne revedem într-un context total atipic, în acest an marcat de pandemia de coronavirus care a afectat întreeaga lume. Afectaţi de o criză sanitară fără precedent am fost nevoiţi cu toţii să ne adaptam. În aceste vremuri dificile, misiunea Justiţiei a rămas însă la fel de actuală şi de importantă. Măsurile impuse pentru protejarea sănătăţii au cauzat modificări mari în Justiţiei.

În mod evident, e nevoie de un efort comun pentru a depăşi această perioadă. Această perioadă a fost însă şi o oportunitate pentru accelerarea procesului de digitalizare, o îmbunătăţire care s-a produs într-un ritm mai lent. Într-o Românie europeană nimeni nu e mai presus de lege, iar Justiţia trebuie să funcţioneze la întreaga sa capacitate. La referendumul din 2019, românii au transmis un mesaj puternic social. Românii au dat un mesaj clar pentru continuarea luptei anticorupţie şi suntem nevoiţi să răspundem onest la această solicitare.

Românii au dat un mesaj clar pentru continuarea luptei anti-corupție. Suntem datori să răspundem onest tuturor acestor solicitări legitime ale cetățenilor. Procesul de reparare a Legilor justiției, de creare a unui cadru legislativ coerent, stabil și de implementare a recomandărilor MCV, ale Comisiei de la Veneția sau ale GRECO a început deja! Motivul pentru care acest demers nu s-a finalizat însă este bine cunoscut.

O majoritate parlamentară, care nu a făcut un secret că este ostilă unor reforme reale ale sistemului judiciar, dar care s-a și dedicat, trup și suflet, adoptării unor legi menite să îi apere pe infractori! Este o majoritate parlamentară, care și după sancțiunea dură primită în 2019 din partea românilor, nu s-a sfiit să voteze măsuri contrare interesului public sau să întârzie adoptarea unor acte extrem de necesare”, a spus Iohannis, în alocuțiunea de la CSM.

Citește și: Firea, ironică la adresa lui Iohannis: „Unde se mai ținea discursul solitar?”

#News