Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, și colegul său de partid, Robert Cazanciuc, au reacționat prompt după mesajul transmis de președintele Klaus Iohannis prin care a cerut politicienilor să lase la o parte orice orgolii și să facă front comun în lupta cu coronavirusul. Ciolacu i-a reamintit președintelui că parlamentarii social-democrați nu vor ceda șantajului și nu vor permite încălcarea drepturilor și libertăților cetățenilor.  

„Nu ne șantajați cu pandemia ca să omorâți democrația!

Preşedintele Iohannis susţine încălcarea drepturilor şi libertăţilor românilor dorită de Guvernul PNL şi şantajează Parlamentul. Vrea să ascundă astfel că Executivul a pierdut total controlul asupra pandemiei din cauza propriilor prostii. E doar vina Guvernului Orban că a încălcat drepturi şi libertăţi prin ordin de ministru. Aşa a ajuns să provoace o criză în care pacienţii infectaţi să plece din spitale. Este revoltător şi cinic să arunci în spatele Parlamentului tâmpeniile Cabinetului Orban”, a scris, marţi, pe Facebook, Marcel Ciolacu.

Șeful PSD este susținut și de președintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, care a afirmat că este inacceptabil ca președintele Iohannis să pună în seama Parlamentului numărul de cazuri pozitive din ultimele zile și susține că PSD nu tergiversează nimic și că legea carantinei va fi votată de parlamentarii PSD atunci când aceștia vor avea garanția că legea va apăra pe toată lumea.

„În mod inadmisibil, președintele dă vina pe Parlament pentru prostiile Guvernului său. Este inacceptabil ca președintele Iohannis să pună în seama Parlamentului numărul de cazuri pozitive din ultimele zile. E nevoie de o lege a carantinei în mod clar. Nimeni nu spune că nu trebuie restrânse anumite drepturi și libertăți pentru a controla pandemia, dar dacă Constituția ne dă voie.

Trebuie o lege pentru a ne asigura că restrângerea lor nu se face în mod abuziv, după bunul plac al Guvernului Orban sau oricare Guvern ar veni la putere. PSD nu tergiversează nimic. Când domnul Iohannis era în week-end, îi reamintesc că Parlamentul lucra până la 4 dimineața. Parlamentarii PSD au fost aici pentru a repara prostiile din proiectul de lege al Guvernului Orban”, a spus Cazanciuc într-o conferință de presă.

Marți, preşedintele Klaus Iohannis a criticat parlamentarii PSD, declarându-se siderat de modul în care social-democraţii reacţionează în Parlament în cazul legii carantinei, ceea ce în opinia sa dovedeşte cinism exagerat. Conform preşedintelui, tergiversarea legii poate costa viaţa a sute de români.

Citește și: Protest în fața sediului PSD: oamenii le cer social democraților să voteze legea carantinării

HashtagNews.ro