Vlad Voiculescu: „S-au făcut doar numiri politice”

Copreședintele USR PLUS București, Vlad Voiculescu este nemulțumit de cum a fost gestionată criza sanitară, dar totodată atrage atenția și asupra modului în care s-au făcut numirile de prin spitale, însă nu și reforma medicală. Acesta și-a exprimat opinia, joi, în cadrul mitingului digital organizat de USR PLUS, la final de campanie electorală.  

„Degeaba facem noi reguli, orice reguli s-ar face în Parlament şi în Guvern. Dacă nu ai o reformă profundă la nivelul fiecărei instituţii,

Totul este în zadar, pentru că, dacă managerul de spital este pus de partid, nu este un om profesionist, nu vrea să respecte regulile, să le aplice şi să facă o reformă o reală şi să încurajeze competenţa şi meritocraţia înăuntrul spitalului, nimic nu va schimba lucrurile cu adevărat.

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății

USR PLUS este singurul care a propus o reformă solidă, o reformă fundamentată în depolitizarea managementului de spital în 2016. Majoritatea partidelor au fost împotrivă, iar de aplicat nu a aplicat cu adevărat nimeni. În ultimii patru ani s-au făcut doar numiri politice, fără excepţie, până săptămâna trecută. S-au făcut doar numiri politice. Este o ruşine”, a afirmat Voiculescu

Studii, studii și atât

„Peste 20 de milioane de euro investiţi în studii de fezabilitate. Şi apoi, 12 ani, nimic. Singurul progres care s-a făcut pentru spitalele regionale a fost semnarea unui acord cu Banca Europeană de Investiţii şi Comisia Europeană în 2016 de către Guvernul Cioloş. (…) S-au făcut studiile de fezabilitate de către cei cu care contractasem noi şi nimic altceva. Şi, când spun nimic, înseamnă nimicul de trei ani PSD şi nimicul din ultimul an. Nimicul din ultimul an înseamnă că în ianuarie s-a scos la licitaţie proiectarea spitalelor, în ianuarie pentru Iaşi, în martie pentru Cluj, în aprilie pentru Craiova şi de atunci nu s-a întâmplat nimic. Doar amânări. Pentru că se aşteaptă alegerile”, a mai susţinut liderul USR PLUS.

Citește și: Cioloș s-ar vaccina… dar mai așteaptă

#News