„Cred că undeva în afara României s-a decis ca România europeană să se termine la Carpați”

Dezbaterea electorală realizată joi, de Digi 24, a avut printre teme și cea a infrastructurii, una vădit deficitară, care se vede atât prin viteza de circulație, fie că vorbim de auto sau feroviar, cât și prin numărul mare de accidente rutiere, România fiind pe primul loc în Europa.

Social democratul Alexandru Rafila, nou intrat în politică, l-a întrebat pe Victor Ponta (Pro România) de ce crede că România nu a putut să facă tronsonul de autostradă Comarnic-Brașov, în condițiile în care în 2016 condiționa propria sa candidatură la alegerile parlamentare de realizarea acestui tronson.

„O întrebare foarte dureroasă, pentru că și au am crezut mult timp: domnule, nu a putut să facă Boc, o să vin eu și o să fac. N-am făcut nici eu. Am plecat eu, zic: las’, că vine Dacian Cioloș și face, n-a făcut nici Cioloș; o să vină Dragnea, cu Grindeanu, Tudose… N-au făcut. O să vină Orban. Eu cred – aici nu vreau să vorbesc cu păcat –

Eu cred că undeva în afara României s-a decis ca România europeană să se termine la Carpați și orice proiect prin care vrei să unești Bucureștiul de Ardeal să fie stopat.

Victor Ponta, candidat Pro România, fost premier din partea PSD

Altfel nu-mi explic de ce atunci când am terminat de negociat și de semnat contractul cu trei firme europene (Vinci, Strabag și Aktor), dl Băsescu imediat mi-a făcut plângere penală la DNA. Eviden că nu a ieșit nimic din acea plângere decât s-a stopat contractul. Poate că la un moment dat o să fim lăsați să legăm Moldova, București, Oltenia de Ardeal. Deocamdată, n-am reușit niciunul dintre cei care am fost”, a spus Victor Ponta, la Digi 24.

Citește și: Ponta, despre Tudose: „d-aia l-am dat afară, că vota cu PNL”

#News