Partidul Social Democrat, prin vocea secretarului general interimar, Paul Stănescu, a ripostat anunțului făcut de premierul Ludovic Orban conform căruia nici pensiile nu vor fi majorate, nici alocațiile copiilor nu vor fi dublate așa cum prevede legea. El a adăugat că aceste creșteri „legitime” ar consolida consumul și ar mai reduce starea de vulnerabilitate a acestor două categorii.

„Ludovic Orban este primul premier care ignoră de luni de zile, cu cinism, interesele pensionarilor și ale copiilor, într-un context de criză, în care tocmai aceste categorii ar trebui protejate. A trecut destul timp ca să înțelegem că pe agenda de guvernare liberală nu se află creșterea pensiilor, așa cum prevede legea adoptată în guvernarea PSD, și nici dublarea alocațiilor.

Premierul a spus astăzi, cu subiect și predicat, că va ataca la CCR legea prin care PSD a făcut posibilă dublarea alocațiilor. Ceea ce nu înțelege acest Guvern este că nu trebuie să se comporte ca și cum românii trec doar printr-o criză de sănătate. Aceștia se luptă și cu o criză economică, care le-a afectat și le-a diminuat veniturile și perspectivele. Și cine sunt cei mai vulnerabili în fața acestei crize, dacă nu marea majoritate a pensionarilor și copiilor, care sunt dependenți de veniturile familiei, la rândul lor afectate”, a transmis Stănescu, prin intermediul unui comunicat de presă al PSD.

Paul Stănescu a mai spus că în opinia sa Guvernul Orban ar face bine să nu mai amăgească nici pensionarii, nici copiii, și să nu se mai joace cu cuvintele: ”ba creștem, ba nu creștem, ba ne mai gândim”.

”Să facă un pas în spate de la butoanele guvernării, pe care o folosesc mai mult pentru interesele lor politice și electorale. Dacă nu, după ce vom depune o moțiune de cenzură împotriva acestui Guvern cinic, care și-a administrat mai bine interesele economice și politice decât pe cele ale romanilor, cele două obligații, de majorare a pensiilor și de dublare a alocațiilor, vor fi îndeplinite foarte repede”, se menționează în sursa citată.

Ludovic Orban a anunțat, luni, că Guvernul va sesiza Curtea Constituționala în cazul legii privind dublarea alocațiilor, dar că va fi stabilit un grafic de creștere progresivă a acestora. Președintele Klaus Iohannis a promulgat pe 14 ianuarie legea ce prevedea dublarea alocației de stat pentru copii, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv 600 de lei pentru copiii cu handicap.

Citește și: Nici pentru copii nu sunt bani! Guvernul atacă la CCR legea care prevede dublarea alocațiilor

HashtagNews.ro