Culturi de canabis, înființate de doi bărbați, descoperite la Constanța

Cei doi au fost reținuți deoarece traficau drogul cu sume cuprinse între 500-1000 de lei

Sursa foto: Pixabay

Poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa–Serviciul Antidrog, împreună cu un procuror din cadrul D.I.I.C.O.T.– Serviciul Teritorial Constanţa, au efectuat 3 percheziţii domiciliare, în municipiul Constanţa şi oraşul Năvodari, la locuinţele a doi bărbaţi, de 37 de ani, respectiv 38 de ani, potrivit g4media.ro.

Astfel, în perioada mai–august a.c.,  cei doi ar fi înfiinţat o cultură de canabis şi ar fi comercializat, în mod repetat, droguri de risc şi mare risc, în schimbul unor sume cuprinse între 500 şi 1.000 de lei.

”La data de 1 septembrie a.c., poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa–Serviciul Antidrog, împreună cu un procuror din cadrul D.I.I.C.O.T.– Serviciul Teritorial Constanţa, au efectuat 3 percheziţii domiciliare, într-un dosar penal având ca obiect comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc. Percheziţiile au fost efectuate în municipiul Constanţa şi oraşul Năvodari, la locuinţele a doi bărbaţi, de 37 de ani, respectiv 38 de ani”, anunţă Poliţia Română.

Potrivit cercetărilor, a reieşit că, în perioada mai–august a.c., bărbaţii ar fi înfiinţat o cultură de canabis şi ar fi comercializat, în mod repetat, droguri de risc şi mare risc, în schimbul unor sume cuprinse între 500 şi 1.000 de lei.

”În urma percheziţiilor, au fost descoperite o cultură de canabis, formată din 5 plante, 1 kilogram de canabis, dispozitive pentru cântărirea drogurilor, o instalaţie pentru întreţinerea culturii de canabis, fiind ridicaţi, în vederea continuării cercetărilor, 30.000 de lei, 2.000 de euro şi 2 telefoane mobile. Procurorul de caz a dispus reţinerea, pentru 24 de ore, faţă de persoanele bănuite. Acestea au fost conduse şi încarcerate în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie formulată, la instanţa de judecată, propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile”, se precizează în comunicat.

La acţiune au participat şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanţa.

Verificarea şuruburilor podului de la Brăila, finalizată de CNAIR.