Doi fermieri au sunat la 112 să anunțe găsirea pe câmp a unei grenade și a unui proiectil

Muniția neexplodată este foarte periculoasă, atrag atenția specialiștii.

O grenadă a fost descoperită, miercuri după-amiază, pe un câmp, de un agricultor din Botoșani. Omul și-a dat seama că este vorba despre o bombă cu ceas, motiv pentru care că a sunat imediat la 112.

„Putea exploda la orice acțiune mecanică”, au declarat reprezentanții ISU. Tot miercuri și tot pe câmp, un localnic din Sapoveni a găsit un proiectil exploziv. În primul caz, bărbatul lucra pe un câmp din comuna Văculești, când a dat peste grenadă și a anunțat autoritățile. „Echipa pirotehnică a stabilit că grenada avea focosul retezat și putea exploda la orice acțiune mecanică. Aceasta a fost ridicată și transportată în siguranță, urmând să fie distrusă în poligonul de specialitate”, au declarat reprezentanții ISU Botoșani.

 Câteva ore mai târziu, un alt apel la 112 anunța, de data aceasta, descoperirea unui proiectil pe un câmp din localitatea Sapoveni, potrivit digi24.ro

„În urma verificărilor efectuate, echipa pirotehnică a stabilit că este vorba despre un proiectul exploziv de calibrul 100mm, trecut prin gura de foc. Acesta a fost ridicat și transportat în siguranță, urmând să fie distrus în poligonul de specialitate”, a transmis ISU Botoșani.
Muniția neexplodată este foarte periculoasă, atrag atenția specialiștii. Cei care găsesc astfel de obiecte metalice ce par a fi proiectile, grenade, bombe sau cartuşe sunt sfătuiți să nu le atingă și să sune de urgență la 112.

Mai multe fonduri alocate școlilor din Anglia, pentru combaterea inflației