Profesor condamnat la închisoare cu suspendare pentru favoruri sexuale făcute unei eleve

Instanţa i-a interzis să se întoarcă la catedră timp de patru ani după rămânerea definitivă a sentinţei.

Judecătoria Craiova condamnat la un an şi şase luni de închisoare un bărbat de 66 de ani, profesor la un liceu din Craiova. Acesta este acuzat de folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual. Instanţa i-a interzis să se întoarcă la catedră timp de patru ani după rămânerea definitivă a sentinţei. Potrivit oamenilor legii, profesorul ar fi pretins favoruri sexuale unei eleve de 19 ani, potrivit g4media.ro.

În schimb, ar fi promis că îi creşte media la istorie. Sesizarea a fost făcută la sfârşitul lunii mai 2022, de  fata de 19 ani.

 În iulie, anul trecut, bărbatul a fost deferit justiţiei, iar sentința s-a pronunţat în 2 mai. Profesorul a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru folosirea funcţiei în scop sexual. Instanţa i-a interzis să ocupe funcţia de profesor pe o durată de 4 ani de la rămânerea definitivă a sentinţei. Judecătorii au mai dispus ca inculpatul să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunităţii la RAADPFL sau RAT Craiova. Hotărârea Judecătoriei Craiova nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel de inculpat şi procurori. 6 iunie, data de începere a înscrierilor la grădiniță și creșă, potrivit calendarului pus în dezbatere publică