Conducerea Colegiului Naţional „Andrei Mureşanu” din Bistriţa a decis suspendarea cursurilor pentru ziua de joi. Acest lucru după ce în clădirea principală s-a simţit miros de gaz, elevii trebuind să fie evacuaţi, potrivit g4media.ro.

Directoarea unităţii de învăţământ, Monica Buboly, a precizat că decizia a fost luată pentru ca elevii şi profesorii să fie în siguranţă.

Au fost anulate, de asemenea, şi şedinţele cu părinţii programate joi, în care ar fi trebuit discutate notele obţinute de elevi la simularea examenelor naţionale. ISU Bistriţa-Năsăud a transmis că se efectuează în continuare verificări atât la colegiul naţional, cât şi în zona adiacentă. „Se efectuează măsurători cu aparate specifice, atât la liceu, cât şi în zona adiacentă. Nu au fost identificate surse şi nici valori perceptibile pentru aparatele de măsurat din dotarea echipelor mixte ISU-EON Gaz. Continuă activitatea de măsurare-verificare-recunoaştere”, a informat ISU.

Cei aproximativ 650 de elevi ai Colegiului naţional „Andrei Mureşanu” din municipiul Bistriţa au fost evacuaţi joi dimineaţă, în jurul orei 10,00, după ce în clădire a început să se simtă un miros puternic de gaz.

„Am simţit un miros puternic de gaz, care a devenit din ce în ce mai puternic odată cu trecerea timpului şi am decis să facem un apel la numărul de urgenţă 112, pentru a nu pune în pericol elevii şi cadrele didactice. Mirosul s-a simţit la parter, la intrarea dinspre Bulevardul Republicii, în zona arhivei şi a birourilor. Toţi copiii au fost evacuaţi, a sunat alarma specifică şi toţi sunt în siguranţă, pe terenul de sport din curtea şcolii. Vorbim despre aproximativ de 650 de elevi”, a declarat directoarea colegiului, Monica Buboly.

La locul solicitării s-au deplasat echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud şi ale furnizorului de gaze naturale, precum şi şeful ISU, Cristian Bucur, şi prefectul judeţului, Teofil Cioarbă. Polițisti din Maramureș, atacați cu sabia de un bărbat