Percheziții la traficanții de țigări din vestul României

Tigările erau aduse ilegal în România din Serbia

Sursa foto: Facebook/Poliția Română

Un număr de 12 percheziţii au avut loc, joi, în Timişoara şi Utvin, la persoane care se ocupau cu vânzarea ţigărilor de contrabandă aduse ilegal în România din Serbia, potrivit stiripesurse.ro.

Trei maşini au fost sparte de anchetatori, pentru a fi făcute percheziţii.

Potrivit unor surse judiciare, în cadrul percheziţiilor, acolo unde traficanţii au refuzat să-şi deschidă maşinile pe care le foloseau pentru depozitarea ţigărilor, poliţiştii au trecut la deschiderea forţată a portbagajelor ori la spargerea geamurilor laterale pentru a putea percheziţiona autoturismele.

Atât în portbagajul uneia dintre maşinile traficanţilor, cât şi într-una dintre pieţele din Timişoara, poliţiştii au găsit ţigări de contrabandă.

Potrivit anchetatorilor, ţigările erau achiziţionate din Serbia. Ele erau vândute ilegal în Timişoara, în cel puţin două pieţe agroalimentare, dar şi în diverse magazine. Cei care se ocupau cu traficul de ţigarete din Serbia au fost monitorizaţi timp de mai multe luni de către anchetatori, care au supravegheat tranzacţiile. La percheziţii au participat mascaţii de la Trupele speciale, jandarmii şi poliţiştii de la Secţia 3 Poliţie Timişoara. Elevii unui colegiu din Bistriţa, evacuaţi din clădire