Costel Alexe

Ministrul Mediului, Costel Alexe a susținut, la B1 TV, că prin acordarea stimulentului pentru cadrele didactice și auxiliare, echivalentul a 500 de euro, social-democrații vor să creeze românilor percepția „că ei sunt cei care dau tot timpul”.

Această propunere de stimulent financiar vine pe considerentul că profesori și personalul școlar auxiliar sunt, și ei, acum în linia întâi odată cu deschiderea școlilor.

 „N-aș vrea să ducem în derizoriu ideea de profesor sau de dascăl, că atunci când e vorba mită cineva o dă, și altcineva trebuie să o ia. Nu putem considera vreo secundă că dascălii noștri, profesorii noștri, învățătorii noștri ar trebui să primească vreun stimulent trâmbițat de PSD. Cred că această declarație politică, această măsură pe care vrea să o facă PSD este să arate românilor că ei sunt cei care dau tot timpul. Așa a anunțat – de tristă amintire – Lia Olguța Vasilescu de vreo doi ani de zile că cresc pensiile românilor, cresc pensiile românilor, până când percepția publică a rămas că PSD dă.

Din nefericire, în ultimii 10 ani, a dat de vreo trei ori cumulat mai puțin decât a dat guvernul PNL o singură dată. Nu putem să considerăm acum că e mită faptul că profesorii din România ar primi un stimulent. Nu – Doamne, ferește!”, a declarat Costel Alexe, miercuri seară, în direct pe B1 TV.

Citește și: Marcel Ciolacu: „PSD nu acceptă ca Guvernul PNL să își bată joc de profesori și pensionari!”

#News