Monica Anisie
Monica Anisie

Ghidurile Ministerului Educației publicate pe site-ul oficial au stârnit critici din partea profesorilor, dar și a părinților, mulți dintre ei spunând că sunt foarte alambicate, uneori negăsind răspunsurile necesare la multitudinea de probleme cu care se pot confrunta la începutul anului școlar.

Ministrul Educației, Monica Anisie a precizat, la TVR, că aceste ghiduri sunt orientative, nefiind încă aprobate.

„Ghidurile sunt orientative deci nu sunt aprobate printr-un ordin de ministru. Sunt ghiduri elaborate tot de cadre didactice și acolo sunt niște propuneri în așa fel încât să ajutăm unitățile de învățământ în luarea unor decizii. În același timp am elaborat și repere metodologice pentru fiecare disciplină pentru profesori și pe fiecare nivel”, a spus Anisie.

Printre cele mai importante, dar și controversate, reguli apărute în aceste ghiduri se află: pauza de doar 5 minute pentru toți profesorii, ca să schimbe clasele și să meargă la toaletă, pauze în interiorul orelor, decalate pentru clasele de fiecare palier, astfel încât elevii să nu se întâlnească între ei.

Totodată, accesul părinţilor/aparţinătorilor în spaţiul interior al grădiniţei nu va fi permis, iar copiii vor fi preluaţi de la poarta unităţii de învăţământ de către o persoană desemnată de director şi, în acelaşi mod, la final, vor fi conduşi spre ieşire, prevede Ghidul pentru învățământul preşcolar postat pe platforma educatiecontinua.edu.ro.

Citește și: Anisie, despre școala „altfel”. Fără cataloage, fără ateliere

#News