Orchestra naţională a Coreei de Sud, dirijată de un robot android

Robotul cu două braţe a fost proiectat de Institutul Coreean de Tehnologie Industrială

Un robot android, EveR 6, a urcat pe podiumul dirijorului orchestrei naţionale din Coreea de Sud, la Seul, pentru a conduce un spectacol,  fiind prima astfel de încercare în ţară, potrivit stiripesurse.ro.

Robotul cu două braţe, proiectat de Institutul Coreean de Tehnologie Industrială, a debutat la Teatrul Naţional al Coreei, dirijând muzicieni de frunte din orchestra naţională a ţării.

Robotul, care are  o faţă umanoidă, s-a înclinat mai întâi în faţa publicului şi  şi- a  fluturat braţele pentru a controla tempo-ul spectacolului live.”Mişcările unui dirijor sunt foarte detaliate. Robotul a fost capabil să prezinte astfel de mişcări detaliate mult mai bine decât mi-am imaginat”, a spus Choi Soo-yeoul, care a condus spectacolul de vineri alături de robot.”

Dar ”slăbiciunea critică” a lui Ever 6, potrivit lui Choi, este că nu poate asculta

Lee Young-ju, un membru al publicului care studiază muzica tradiţională coreeană, a spus că mişcările robotului, deşi impecabile în menţinerea ritmului, nu au ”respiraţie”, nefiind capabil de a menţine orchestra pregătită să se angajeze colectiv şi instantaneu, ceea ce a spus el, este esenţial în actul artistic. Robotul umanoid a dirijat trei din cele cinci piese prezentate vineri seara, inclusiv una dirijată împreună cu Choi. ”A fost un recital care a arătat că (roboţii şi oamenii) pot coexista şi se pot completa unul pe altul, mai degrabă decât unul care să-l înlocuiască pe celălalt”, a spus Choi după concert. Cercetătorii au descoperit tratamentul care înlocuiește insulina