Cercetătorii au descoperit tratamentul care înlocuiește insulina

Este vorba despre un nou tratament pentru diabetul de tip 1, bolnavii primind celule pancreatice donate care pot produce insulină

Administrația americană pentru Alimente și Medicamente (FDA) a aprobat o nouă terapie pentru diabetul de tip 1, prin care persoanele cu această afecțiune primesc celule pancreatice donate care pot produce insulină, potrivit stiripesurse.ro.Prima terapie celulară pentru diabetul de tip 1 a fost aprobată de către Administrația americană pentru alimente și medicamente (FDA) la 28 iunie.

Medicamentul, denumit Lantidra, constă într-o perfuzie de celule pancreatice producătoare de insulină de la un donator decedat, fiind primul tratament aprobat, destinat persoanelor cu diabet de tip 1 care nu își pot regla nivelul de zahăr din sânge cu ajutorul injecțiilor sau perfuziilor standard de insulină.

Diabetul de tip 1 este o afecțiune cronică prin care sistemul imunitar al organismului atacă din greșeală celulele din pancreas care produc insulină. Hormonul ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge prin deplasarea glucozei din sânge în celule pentru energie. Persoanele care au această afecțiune trebuie să își verifice nivelul de zahăr din sânge de mai multe ori zilnic și să își administreze insulină în mod corespunzător pentru a menține aceste niveluri într-un interval sigur. Lantidra este o perfuzie unică care administrează celule pancreatice de la donator în vena principală a ficatului. Cei care o primesc trebuie să ia medicamente imunosupresoare pentru a împiedica sistemul lor imunitar să deterioreze celulele donatorului, care secretă insulină. Medicamentul este aprobat pentru adulții cu diabet de tip 1 care au episoade repetate de glicemie foarte scăzută în ciuda unui control intens și a unei educații intense privind diabetul.

Copil ajuns la spital după ce a fost atacat de un roi de albine