Despre George Bonea am mai auzit așa, ca prin vis. Vina nu-i a măreției lui, ci mai de grabă a faptului că, încă din cele mai vechi timpuri, obișnuiesc să rețin tot felul de chestiuni inutile, ca de exemplu… numele unuia sau al altuia. După un research cât de cât, am aflat despre acesta că-i blogger și, printre altele, stand-up comediant – cea mai des întâlnită meserie din România. De după videochat, firește.

Ați putea să mă întrebați ce am cu omul, de ce scriu despre el? M-o fi plătit ca să-i fac reclamă? Nici vorbă! Mai de grabă m-a păcălit involutar, urmând rețeta clasică: postăm o bălărie cotroversată pe Facebook și lăsăm presa să ne facă reclamă gratuită. Și ce dacă se lasă cu un arest? Să curgă celebritatea!

Așadar, în cunoștință de cauză aleg să pic în capcana lui nenea Bonea și să pun o cărămidă întru faima lui națională. Dacă a mers la Colo, de ce n-ar mânca și gura lui o pâine, până la urmă? Vorba aia, la români merge cu scandaluri. Să ne amintim exemplul Vulpiței de la antene, cel nu foarte departe de metoda de PR aleasă de Bonea. Dincolo de toate diferențele evidente, în mare vorbim cam despre același stil de a-ți face reclamă negativă care, ușor-ușor ar putea să se transforme în urmăritori, în like-uri, ca după aia să se transforme și-n bani. Și știți ce? Măcăr amărâta aia de la antene habar n-are ce se petrece cu ea, în timp ce nenea Bonea n-are nicio scuză, în afara ticăloșiei evidente.

Și vine eroul nostru și zice în felul următor:

„Aseară în parc se plimbau două puștoaice. Aș pune pariu pe o sumă mare că n-aveau mai mult de 16 ani. Una din ele purta niște chiloței albi, mulați și ridicați spre una sobornicească și apostolească conturare. Asta jos. Sus era în sutien. Simplu. Un sutien roșu, balconette. Avea atitudine, mesteca gumă cu stil și îi tot plăcea să treacă pe lângă terenurile de fotbal s-o vadă toți masculii și ea să pară neinteresată. Parc mare, ea se învârtea doar în zona în care colcăia testosteronul.”, gurifică George Bonea, pe contul lui de Facebook.

Din care tragem următoarea concluzie: George se uită și jos, dar și sus. Pe rând. N-ai ce-i face, bărbatul tot bărbat. Ochii văd, inima cere! Ce importanță are că puștoaicele despre care vorbește sunt minore? Timpul e relativ, la fel și vârsta. Cam asta-i când treci prin viață degeaba. Mă întreb ce părere are doamna Bonea, cea mai în vârstă?

Desigur, George n-a făcut nimic, n-a violat pe nimeni. George doar a căscat ochii, a documentat, și-a decis să-i continue moștenirea lui Colo. Cât de greu o fi, oare, un control judiciar? Floare la ureche!

Ca și cum nu era destul de rău ce-a scris până aici, acesta continuă:

George Bonea, despre minore și instigarea la viol

„Acum e evident că nu căuta să fie violată, cum ar căuta să-mi urle unele persoane, dar cine știe să explice ce vrea să atragă o puștoaică îmbrăcată ca-n reclamele la lenjerie intimă?Și-a descoperit feminitatea? E slut-shaming să vorbim despre asta? E oare posibil ca într-un univers paralel o altă femeie să-i atragă atenția că e penibilă, se joacă cu focul (focul poate să fie și un „ce faci fetele?”), fără ca cea din urmă să nu simtă că atacă fundamentul libertății feminine și că, de fapt, bărbații trebuie să facă abstracție de o puștoaică în chiloți și sutien?”, se aruncă în concluzii omul nostru.

Într-un mod ce se vrea a fi ironic, încheie cu „e evident că nu caută să fie violată”. Apoi tot el zice că într-un univers paralel, o altă femeie ar putea să-i atragă atenția puștoaice că e penibilă. Și-acum să intervină femeia din universul paralel, cea fără porniri feministe sau extremiste în vreun fel: Nu, nu i-aș fi atras atenția puștoaicei! Așa cum tu, George Bonea, ai dreptul să porți mustața aia penibilă hipsterească, fără să facă nimeni mișto de tine, așa și puștoaica/puștoaicele are/au tot dreptul din lume să se îmbrace cu orice fel de chiloței, oricât de decoltați.

A, da. Și-aș putea să mă iau și de numele „domniei” sale care, în mod cert îl descrie perfect. Vorbitorii de engleză ar pricepe gluma.

Dar n-am s-o fac. Nu de alta, dar nu-i el vinovat că s-a născut într-o familie numită Bonea. Nu același lucru pot să zic și despre viziunile lui de viață. A…Colo e strict vina lui.

Pe final, aș vrea să atrag un pic atenția organelor de Poliție. Poate nu numai mie mi se pare că ceea ce face omul nostru e instigare. Oricât de elevat ar fi puse subiectul și predicatul în propoziție, în definitiv, tot aia-i.

Print screen întru veșnicie, caz în care se va șterge pe pagina oficială a inflensărului:

Citește și: Și, când colo, l-au săltat (și eliberat) pe Colo

#News