România în derivă

Gripa chinezească a băgat mulți români în carantină și autoizolare. Gripa românească face în continuare victime dar nu mai avem timp să le numărăm deoarece coronavirusul provoacă spaime și panică mult mai mari.

Gripa porcină a făcut și continuă să facă ravagii în industria alimentară românească. Criza economică mondială, consecință a gripei chinezești, va fi extrem de dură și greu de gestionat, conform unor economiști avizați, iar în România, cu o structură economică debilă, efectele vor fi catastrofale.

Nașa și cu nașu’ nu mai vor cu pârnăiașu’

O secetă cumplită este prevăzută încă de la finele anului trecut. Tot mai multe gunoaie și deșeuri toxice din vestul Europei intră în România, pe bani mulți vărsați în buzunarele intermediarilor și oficialilor criminali. Migranții din Africa și Asia, trimiși de președintele Turciei să ia cu asalt porțile Europei, au traseul principal prin România, până să ajungă în Occidentul cel bogat.

Boala lui Calache

În timp ce toată această situație este, de fapt, raportul real despre “starea națiunii”, România a mai fost lovită de o altă calamitate care ține, de data aceasta, de o gravă boală cerebrală, numită popular “boala lui Calache”: criza politică. Amorsată cu inconștiență, iresponsabilitate, nebunia acestei crize ne-a adus două pseudoguverne, unul interimar, altul în formare. Amândouă formate din aceleași mediocrități profesionale și politice, care nu sunt deloc interesate de guvernarea țării ci numai de virusarea vieții politice și a întregii societăți românești.

Drept consecință, de la coronavirus până la migranții din Turcia, oricine și orice poate să sosească în România: nimeni nu se va ocupa de ei, pentru că șefii țării se joacă cu politica-n țărână.

#NEWS