Foto Iulia Kelt

Autoturismele Euro 3 și Euro 4 ar putea fi scoase din uz! Trăim în epoca în care este deosebit de important să respectăm normele de mediu. Astfel că, pe străzile din întreaga țară circulă în acest moment o sumedenie de autoturisme vechi și foarte vechi, de tipul celor Euro 3 și Euro 4, autoturisme ce poluează aerul resporabil.

Citește și:Gabi Firea vrea referendum în Capitală, s-a săturat de atacurile Opoziției

„Reducerea emisiilor GES (gaze cu efect de seră), prin menţinerea unui parc auto cu autovehicule (Euro 6), eficiente sau vehicule cu propulsie electrică şi prin interzicerea înmatriculării autovehiculelor cu norme de poluare Euro 3 şi Euro 4”, se arată în documentul postat de către cei de la adevărul.ro.

Citește și: Ce spune astăzi Firea despre poluarea din București?

Amintim astfel de poluarea excesivă din capitală, de care primarul Gabriela Firea a fost acuzată direct de către Ministrul Mediului, Costel Alexe, însă și de referendumul pe care aceasta dorește să-l desfășoare, pe tema introducerii taxei Oxigen, ce ar împiedica mașinile vechi de a mai intra în Capitală.

Citește și: Principalele motive pentru care ne trezim în timpul nopţii

Revenind la posibilitatea înamatriculării autorismelode de tip Euro 3 ș Euro 4, aflăm că există o mare șansă ca șoferii care dețin astfel de mașini să fie în curând obligați să meargă cu mijloacele de transport în comun, ori să apeleze la programul „Rabla”, pentru ca mai apoi să-și achiziționeze autoturisme conforme cu normale actuale de protecția mediului.

Citește și: Mersul pe bicicleta iarna? Da, se poate!

Programul „Rabla” susține casarea mașinilor vechi, după cum bine știm. Însă, acum avem parte de o extindere a prohgramului, numită „Rabla Plus”, ce ar presupune acordarea de ecotichete în valoare de 45.000 lei pentru achiziționarea unui autoturism electric, cât și suma de 20.000 lei celor ce optează pentru o mașină de tip hibrid.

#News