Nepoata uneia dintre victimele incendiului de la Spitalul de Urgență din Piatra Neamț a spus, de curând, la România TV că bunicul acesteia, internat în secția ATI care a luat sâmbătă seară foc, era perfect conștient în momentul producerii tragediei, adâugând că, în jurul orei 18:00, adică cu aproximativ jumătate de oră înainte de începerea incendiului, bunicul internat nu ar fi fost intubat. Mai mult decât atât, potrivit declarațiilor, bătrânul ar fi cerut, în prealabil să fie readus acasă, pentru tratament, însă familia i-ar fi spus că singura lui șansă de a scăpa de virus este să rămână internat.

 „Tataie, nu puteți să mă luați acasă? Că fac tratament acasă”

„Bunicul meu a ajuns la terapie intesivă la două zile după ce a fost internat. El a ajuns într-o stare oarecum ok. Pe parcursul internarii starea lui s-a agravat, având în vedere şi vârsta lui. după 2 zile a inceput să aibă saturaţii tot mai mici, iar luni dimineaţă a fost transefat la ATI.  Am tot sunat şi aflam că îi mai creşte saturaţia, că e mai bine.

Vreau să mentionez că bunicul meu nu era intubat. Era constient. Ajunsese la o saturatie de 90 la suta. Medicii spuneau că dacă trece de 2-3 zile critice ar putea fi transferat în salon. Lupta foarte mult. Avea sanse sa scape de acolo. A fost constient cand a luat foc.

Manca, stia tot ce se intampla in jurul lui. Ceea ce este mai terifiant este că el si-a dat seama că urmează moară în nişte condiţii…Ce mi se pare mai îngrozitor este că ultimele cuvinte pe care i le-am spus au fost: „tataia, singura ta sansa sa scapi de virus este sa stai acolo„. zicea: „tataie, nu puteti sa ma luati acasa? ca fac tratament acasă”. I-am zis că sansa lui este sa stea în spital. A zis: „da, tataie, lupt”.

Sambata la ora 8 mi-au zis ca este constient, a mancat, e bine. La ora 18 am mai aflat ca nu este intubat, ca are saturatie 90. Era perfect constient, asta ma daramă. Ceilalti pacienti intubati nu au realizat ce se intamplă în jurul lor”, a declarat Diana, nepoata bătrânului, la România Tv.

Întru susținerea celor declarate de nepoata uneia dintre victimele de la Spitalul de Urgență din Piatra Neamț, medicul Florin Roșu a declarat, la rândul său, pentru o publicație ieșeană că trauma celor prezenți în secția ATI a fost, în mod cert, una imensă.

Deşi se aflau în salonul de lângă, au văzut ce se întâmplă, au trecut printr-o traumă foarte mare, închipuiţi-vă cum e să fii în ATI, depistat cu COVID şi să mai vezi şi foc lângă tine. Când au ajuns la noi erau încă foarte speriaţi, cu tensiuni foarte mari, încă miroseau a fum. Îi îngrijim aşa cum îi îngrijim pe toţi, sunt pacienţi care au nevoie de ATI şi oricând se poate întâmpla ceva cu ei, dar noi sperăm să nu ajungem acolo.

a explicat dr. Florin Roşu, potrivit Ziarul de Iaşi

Citește și: Incendiul de la Piatra Neamț, între tragedie și haos electoral

#News