Alpii nu au zăpadă, din cauza temperaturilor ridicate

Potrivit meteorologilor francezi, în sudul și nordul Alpilor, a nins pe versanți la peste 2.200 de metri, zăpada lipsind aproape total la altitudini mai joase din nordul Alpilor și de-a lungul Pirineilor.

Imagini neobișnuite pentru această perioadă a anului în Alpi, unde nu este zăpadă aproape deloc, din cauza vremii neobișnuit de calde iarba verde acoperind munții. Lipsa zăpezii pe vârfurile munților le-a creat probleme operatorilor de pârtii de schi și admiratorilor peisajului de iarnă alpin, potrivit digi24.ro.

Potrivit meteorologilor francezi, în sudul și nordul Alpilor, a nins pe versanți la peste 2.200 de metri, zăpada lipsind aproape total la altitudini mai joase din nordul Alpilor și de-a lungul Pirineilor.

 Imaginile surprinse în Innsbruck în Austria, Villars-Sur-Ollon și Crans- Montana în Elveția și Lenggries din Germania arată munții acoperiți de iarbă verde și fără zăpadă. Absența zăpezii provoacă îngrijorări privitoare la efectele schimbărilor climatice asupra evoluției temperaturilor anormale acestei perioade. Din Franța până în Polonia, multe zone ale Europei se bucură în prezent de vreme extrem de călduroasă. În Polonia s-au atins în ultimele zile  temperaturi mai mari de 10 grade Celsius.


MeteoSuisse, serviciul de meteorologie din Elveția, a înregistrat unele dintre cele mai calde temperaturi din toate timpurile în această perioadă a anului. 

O stație meteo din Delemont, la granița cu Franța, a atins deja o temperatură medie zilnică record de 18,1 grade Celsius în prima zi a anului. „Această trecere spre noul an aproape că te face să uiți că ești în mijlocul iernii”, au scris meteorologii elvețieni pe blogul serviciului meteo. Începutul anului 2023 marchează o continuare a trendului meteo înregistrat anul trecut. 2022 a fost cel mai fierbinte înregistrat atât în ​​Elveția, cât și în Franța, Organizația Meteorologică Mondială a Națiunilor Unite afirmând că ultimii opt ani au fost cei mai călduroși înregistrați vreodată, temperatura globală a anului anterior urmând să fie făcută publică la mijlocul lunii ianuarie. Oamenii de știință spun că temperaturile anormal de ridicate sunt cauzate de  schimbările climatice provocate de acțiunile umane și că evenimentele meteorologice extreme vor deveni mai frecvente, mai intense și mai lungi, cu excepția cazului în care guvernele și oamenii își reduc drastic emisiile de carbon.

Guvernul din Japonia oferă bani familiilor cu copii pentru a se muta din capitală