Politist.sursa foto: stirileprotv.ro

O fetiță de un an și trei luni s-a înecat cu salivă, în timp ce se juca cu alți doi copii. Ea a căzut pe covor și ulterior a intrat în stop cardio-respirator, potrivit digi24.ro.

Vasile Baciu, un polițist care lucrează la Arestul IPJ Iași, prieten cu familia micuței, a realizat imediat ce se întâmplă și i-a acordat Soniei primul ajutor.

În paralel, acesta a sunat la 112, iar până la sosirea echipajului medical, fetița a început să respire din nou. Incidentul a avut loc de Sfântul Vasile, chiar în casa agentului de poliție. Fetița de un an și trei luni era în vizită cu părinții la Vasile, de onomastică. Micuța se juca împreună cu alți doi copii. Agentul de poliție a sunat la 112, fiind  îndrumat telefonic chiar de echipajul de pe Ambulanță, care a sosit în 9 minute la adresă.


„Cei trei copii se jucau sub supravegherea părinților, moment în care Vasile a observat că Sonia, fetița prietenilor, în vârstă de un an și trei luni s-a înecat cu salivă, a căzut pe covor și a intrat în convulsii urmate de stop respirator și pierderea cunoștinței. Deoarece părinții au intrat în panică și nu au realizat ce se petrece, Vasile a luat imediat fetița, a așezat-o într-o poziție de siguranță și a început manevrele de resuscitare cu masaj toracic”, transmite IPJ Iași.


Până la sosirea echipajului, în timpul manevrelor de resuscitare, fetița a regurgitat și apoi a început să respire din nou, fiind preluată în siguranță de echipajul medical și transportată la spital unde și-a revenit complet, anunță reprezentanții IPJ Iași.

Agentul șef adjunct Vasile Baciu, din cadrul Arestului IPJ Iași, a urmat un curs de prim ajutor, organizat la nivelul Ministerului de Interne, lucru care l-a ajutat să intervină prompt și eficient pentru salvarea Soniei.

Alpii nu au zăpadă, din cauza temperaturilor ridicate