Restaurantul Moessia din Vadu, închis de comisarii Protecției Consumatorului din cauza neregulilor constatate

Au fost găsite produse alimentare şi materii prime expirate şi de 3 ani

Restaurantul Moessia din Vadu a fost închis de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) pentru mai multe nereguli. Au fost găsite produse alimentare şi materii expirate chiar şi de trei ani, verificarea având loc după ce un consumator a mâncat ton şi a ajuns la spital, peştele fiind expirat de câteva luni, potrivit g4media.ro.

 Potrivit preşedintelui ANPC, Horia Constantinescu, echipele de control au verificat, joi, restaurantul Moessia din Vadu, după ce comisarii instituţiei au primit informaţia că un consumator a ajuns la spital după ce a mâncat la unitatea respectivă.

El consumase ton,  peştele fiind expirat de câteva luni. Horia Constantinescu a afirmat că au fost găsite produse alimentare cu schimbare stare termică din produs refrigerat în produs congelat; produse alimentare fără elemente de identificare şi carcaterizare, care au fost scoase din ambalajul original şi reambalate de către operatorul economic fără a mai exista informaţii cu privire la data de valabilitate, iar conform declaraţiilor angajatului au fost achiziţionate refrigerate şi congelate în camera de congelare.

Au mai fost găsite produse alimentare şi materii prime cu termenul de valabilitate depăşit din 2019, 2020, 2021, din mai, septembrie 2022

De asemenea, au mai fost descoperite fire electrice ieşite, fără capac sau protecţie, igienă precară, excremente de animal în zona de spălat vase, muşte în blocul alimentar, ustensile neprofesionale, coşuri gunoi fără capac, nu era respectată vecinătatea produselor alimentare, preparatele culinare erau ţinute la temperatura camerei, în frigiderele de băuturi răcoritoare erau depozitate produse alimentare. Alte nereguli au fost cloramină expirată, ouă neigienizate lângă fructe, materiile prime depozitate direct pe paviment, produse alimentare ce aveau un miros înţepător de alimente modificate organoleptic.

Peste 1.500 de militari şi 120 de mijloace tehnice prezenți la parada militară de la Bucureşti, cu ocazia Zilei Naţionale