Puțini își mai aduc aminte de epoca în care Ion Cristoiu avea 105 kilograme, iar porecla sa era ”Ardei umplut”. Răutăcioasa poreclă a fost pusă de nimeni altul decât Corneliu Vadim Tudor, în perioada în care jurnalistul ducea o luptă cu kilogramele în plus.

Previzibil, Vadim a avut mereu doar apelative ”drăgăstoase” la adresa jurnaliștilor vremii, pe care îi numea țigani, trădători, jidani, imbecili, (iar lista poate continua la nesfârșit). Cu toate acestea, pe Ion Cristoiu nu-l scotea din „Ardei Umplut”.

Cristoiu a slăbit aproximativ 30 kilograme în doar o lună lună, iar greutatea și-a menținut-o mereu de atunci. A adăugat și foarte mult sport în rutina zilnică, a început să mănânce echilibrat și nu s-a abătut niciodată de la programul său.

”E complicat de ce am făcut asta, nu a fost din cauza a ceea ce a spus Vadim. La un moment dat, m-am uitat în oglindă și am spus, ”Gata, slăbesc!”. Nu mă mai suportam pe mine și am spus că din momentul ăla mă apuc să slăbesc. Și voi rămâne în posteritate pentru multe femei ca omul care a slăbit multe kilograme. După aia nu mă mai întreba nimeni de politică, ci cum am slăbit, iar dacă erau femei mă întrebau în felul următor: ”Pot să mănânc o găleată de frișcă și să nu mă îngraș?” și spuneam că nu. 

Cum a slăbit Ion Cristoiu 30 de kilograme într-o lună ”Când vedeam alune o luam la fugă” A explicat dieta sa la ”40 de întrebări cu Denise Rifai”

Trecem printr-o lume plină de calorii…eu învățasem pe de rost toate caloriile și când vedeam, de exemplu, alune, o luam la fugă. Trebui să știi în orice moment că lumea e plină de calorii și e de ajuns să te apropii la un anumit moment de ceva care are multe calorii și totul se duce, cum spun eu, în greutate. Când văd pe cineva mâncând seara o prăjitură, zic, gata, se duce direct în greutate.

Nu mănânc carne roșie niciodată, deci carne de porc. Și întodeauna la 5 jumate seara, cred că am decenii, 4 sau 5 mere. Atât! Nu mănânc peste 5 jumate seara”, a explicat Ion Cristoiu în emisiunea ”40 de întrebări cu Denise Rifai” de la Kanal D.

Citește și: Mihai Gâdea: ”M-am urcat pe cântar și am rămas șocat”

#News