Sursă foto: Facebook/Cambridge University Botanic Garden
Sursă foto: Facebook/Cambridge University Botanic Garden

Grădina Botanică a Universității din Cambridge a postat pe Facebook poza celei mai frumoase flori din lume, precizând că ”acest cadou special” reprezintă o provocare pentru pasionații de plante.

Deși planta expusă este o frumoasă orhidee, aceasta are, potrivit vizitatorilor, ”aroma delicată a unei verze putrezite”, transmite publicația Sky News.

Mirosul a fost, de asemenea, descris ca duhoarea provenită de la șobolani morți

Vizitatorii vor ști că sunt aproape de orhideea bulbophyllum phalaenopsis atunci când încep să se strâmbe de la miros”, au transmis angajații grădinii botanice, pe contul de Facebook.

Părerile sunt împărțite, dar nu sunt deloc departe de adevăr: cei ce au stat în preajma frumoasei flori au precizat că mirosul acesteia este unul greu, asociindu-l cu duhoarea peștelui putrezit sau cu cea a cadavrelor de rozătoare.

În orice caz, nimeni nu a lăudat parfumul florii.

Cea mai frumoasă orhidee din lume a fost adusă din Papua Noua Guinee și este rar văzută înflorind în afara habitatului său natural

Grădina botanică a spus că planta înflorește datorită îngrijirii expertului în orhidee. Phil este un expert voluntar și are grijă, zi de zi, de frumoasa floare.

Acesta a explicat că plantele și florile care miros urât atrag insectele și muștele care, în mod normal, își depun ouăle în fecale și materiale putrezite.

Prin acest mod, plantele își asigură procesul de polenizare.