Gabriela Firea

Faptul că fostul edil al Capitalei Gabriela Firea și premierul Ludovic Orban nu se plac foarte mult nu este un lucru străin nimănui. Mai mult decât atât, Firea s-ar fi plâns, în repetate rânduri, pe vremea când încă mai ocupa fotoliul de primar general al Capitalei, că Ludovic Orban nu ar aloca fonduri suficiente administrației sale. La rândul său, Orban s-a apărat zicând că nu a făcut asta pentru că nu avea încredere în Firea. Lucru care, așa cum era de așteptat, a scos-o din „fire” pe social democrată.

„Premierul OrBan – PNL – calamitate, care gestioneaza dezastruos pandemia si economia, a recunoscut azi ca a lasat intentionat Bucurestiul fara resurse financiare, ca sa blocheze toate proiectele vitale, si sa castige politic omul pus de el la primarie. Abuz in serviciu! Clar si fara echivoc! Despre acest subiect, dar si altele la zi, voi vorbi de la ora 21,00, in cadrul emisiunii realizate de jurnalistul Silviu Manastire – B1 TV. Va astept cu drag”, declara în cursul serii trecut Gabriela Firea.

Între timp, post emisiunea lui Mănăstire, Gabriela Firea vine cu anumite completări, punându-și, de asemenea, o serie de întrebări retorice.

Firea: „Au fost numai minciuni, de sus, până jos”

„În ultima lunā de guvernare, Orban pustieste economia si îi sārāceste pe oameni. Face calcule cu cat sā majoreze TVA-ul, nu dacā. Majorarea TVA îi afecteaza direct pe românii cu venituri mici si medii. Refuzul PNL de a prezenta Bugetul confirmă cu certitudine ceea ce am aflat de la oameni care lucreaza în guvern. Si care au vāzut ce vor sā facā.

o Dacă nu au nimic de ascuns față de români, de ce nu publicā proiectul de buget?

o De ce nu pun bugetul în transparență decizională așa cum prevede legea?

o Ce au de ascuns?

o De ce le e frică să vină cu bugetul înainte de alegeri?

o Ce nu trebuie să afle alegătorii despre intențiile PNL pentru anul viitor?

Ei zic declarativ, înainte de alegeri, că nu vor majora taxele.

Nu îi doar gura să mai mintă încă o dată, la fel cum au mințit când spuneau că vor respecta legea cu majorările de pensii, că vor dubla alocațiile de la 1 august, după ce tot ei le-au amânat, că nu se vor atinge de banii prevăzuți pentru majorările de salarii pentru profesori.

Au fost numai minciuni, de sus, până jos.

Nu putem merge pe încredere cu acest guvern.

Oamenii nu mai au încredere. Să vină cu cifrele, pentru că nu pot minți cu cifrele.

Nu îi vom lăsa să secretizeze bugetul înainte de alegeri.”, scrie Gabriela Firea.

Citește și: Nicușor Dan, ironizat de Firea: „Să-i spună cineva că există DEJA bilet unic în București”

#News