Un elev din clasa pregătitoare își terorizează colegii

Poliţia Judeţeană va face verificări la Şcoala Gimnazială 11 din Brașov, unde un elev de la o clasă pregătitoare îşi bate colegii

Elevi
Elevi sursa foto pixabay

Poliţia Judeţeană Braşov va face verificări într-o şcoală din municipiul Braşov, după ce în mediul online au apărut informaţii privind faptul ca la Şcoala Gimnazială 11, un elev de la o clasă pregătitoare îşi bate colegii, unii dintre ai ajungând acasă cu vânătăi, potrivit ziare.com.

Părinţii au depus sesizare la conducerea şcolii încă din prima săptămână a anului şcolar, fără a primi răspuns, pe motiv că nu a trecut termenul legal.

„În urma apariţiei în mediul online a unor articole privind o situaţie semnalată la o şcoală gimnazială din municipiul Braşov, vă comunicăm următoarele: La data de 29.09.2023, poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţa Şcolară Braşov s-au sesizat din oficiu şi au demarat verificări în vederea stabilirii cu exactitate a stării de fapt. Paralel cu desfăşurarea activităţilor poliţieneşti specifice în astfel de cazuri, s-a stabilit cu directorul unităţii de învăţământ ca luni, 02 octombrie a c., poliţiştii Biroului Siguranţa Şcolară să fie prezenţi la clasa din care fac parte elevii în cauză în vederea desfăşurării de activităţi de informare pentru asigurarea unui climat şcolar sigur”, a transmis, luni dimineaţă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov.

Părinţii au depus, încă din prima săptămână a anului şcolar, o sesizare către conducerea unităţii de învăţământ, în care reclamă că un elev din clasa pregătitoare D îşi terorizează colegii, unii dintre ei ajungând acasă cu vânătăi în urma agresiunilor.

Directorul şcolii, profesorul Mihaela-Carmen Nicodin, a spus că nu a răspuns la reclamaţia părinţilor pentru că încă nu au trecut cele 30 de zile legale pentru emiterea unui astfel de document. Directorul a asigurat că totul este sub control, problema fiind cunoscută, iar copilul violent se manifestă astfel doar în pauze. Temperaturi de până la 38 de grade Celsius în luna octombrie, anunță meteorologii