Ministrul Sănătății anunță înființarea de centre antidrog în toate județele

Alexandru Rafila a precizat că îşi doreste să existe centre unde să se poată face testarea, consilierea elevilor.

Sursa foto: Pixabay

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila anunță că vor fi deschise în curând centre de testare și consiliere antidrog în fiecare județ din țară. „Vom pune la punct, în câteva luni, încât la începutul anului viitor să beneficiem măcar în fiecare județ de un astfel de centru. Să vedem care este soluția pentru că există astfel de centre care sunt administrate de ONG-uri, sau privat, să folosim toate resursele pe care le avem la momentul de față și să generăm un program care să fie coerent, articulat, să integreze toate instituțiile, pentru că avem o agenție specială și nu știu cât de mult impact a avut activitatea Agenției pentru Prevenirea și Combaterea Consumului de Droguri în timp, dar e momentul acum să acționăm”, a declarat Alexandru Rafila, potrivit stiripesurse.ro.

Ministrul precizează că în județele în care nu există astfel de centre de testare și consiliere antidrog, unele noi nu vor fi amplasate în spitale de psihiatrie pentru că „există o reticiență în ceea ce privește adresabilitatea”, aceasta fiind concluzia experților, ci se vor căuta soluții.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, despre testarea pentru droguri în şcoli, că nu se va face absolut nimic dacă nu se va introduce educaţia pentru sănătate în şcoli, încă din ciclul primar. Alexandru Rafila a precizat că îşi doreste să aibă centre care să poată face testarea, consilierea elevilor. Un elev din clasa pregătitoare își terorizează colegii