Noi reguli privind evaluarea cunoștiințelor elevilor,  aplicate în anul școlar 2022- 2023, fiecare profesor stabilind modul de notare a elevilor, potrivit ziare.com.

Cum se vor încheia mediile elevilor

Odată cu desfințarea semestrelor, media la o disciplină va fi calculată la sfârșitul anului, media anuală generală urmând să se calculeze ca medie aritmetică a mediilor de la toate disciplinele, fiind luată în calcul și media notelor de la purtare.

De asemenea, elevii nu vor mai fi obligați să dea teze în timpul anului, aceștia urmând să primească minim 3 note la fiecare disciplină. Semestrele vor fi înlocuite cu 5 module de învățare, delimitate de vacanțe, prima fiind între 22 și 30 octombrie.

Tezele care se dădeau la sfârșitul semestrului nu mai sunt obligatorii, dar elevii pot susține teza la sfârșitul anului școlar

„Există obligativitatea de a avea un număr minim de note N plus 3 unde N este numărul de ore alocat săptămânal. Dacă ai trei ore de matematică, va trebui să ai minim șase note pe parcursul anului. Asta presupune o evaluare ritmică dacă ai 5 module de învățare a se citi 5 perioade de cursuri, orice profesor va ști să-și repartizeze această evaluare în așa fel încât să se facă în mod natural”, a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

 Potrivit ministrului Educației, odată cu introducerea modulelor de învățare,  elevi vor fi mai relaxați, iar rezultatele vor fi mai bune, deoarece perioada de școală alternează cu vacanțele.

14,3% din unitățile de învățământ nu au obținut autorizația de securitate la incendii, iar 374 de școli sunt relocate pentru reabilitarea clădirilor,  a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Ministrul a afirmat că două treimi din clădirile şcolare, adică 24.915 de clăduri, nu necesită obţinerea acestei autorizaţii, conform reglementărilor legale, iar o treime necesită.

Metrorex anunță reducerea timpilor de așteptare la metrou