Metrorex anunță reducerea timpilor de așteptare la metrou

Timpii de așteptare la metrou s-au redus, intervalele de succedare a trenurilor fiind micșorate, au anunțat reprezentanții Metrorex, într-o postare pe Facebook, potrivit digi24.ro. Compania a mai anunțat că activitățile de curățenie a trenurilor de metrou vor fi reluate gradual de către prestatorul de servicii de mentenanță și salubritate.

La ce intervale vor circula trenurile

Astfel, circulația trenurilor de metrou se va desfășura pe Magistrala 1 la un interval de  7-8 minute, pe Magistrala 2 la un interval de 4 minute, pe Magistrala 3 la un interval de 7-8 minute, pe Magistrala 4 la un interval de 7 minute, pe Magistrala 5 la un interval de 5 la un interval de 6 minute (12 minute relația Romancierilor – Valea Ialomiței/ Râul Doamnei).

Mai mulți bani alocați pentru Metrorex

 Creșterea numărului de trenuri are loc după trei săptămâni de la rectificarea bugetară, când Ministerul Transporturilor a primit fonduri suplimentare, inclusiv pentru majorarea de capital la Metrorex, lucru care permite plata datoriei către Alstom România. Alstom România, firma care asigură serviciile de mentenanță la metrou, a redus de pe 11 iulie, la jumătate serviciile de mentenanță deoarece Metrorex nu a plătit o datorie  de aproximativ 160 de milioane lei. Astfel, au fost lăsate să circule doar 35 din cele aproape 60 de rame corespunzătoare programului de vară,  din 16 august numărul lor crescând cu 6 până la 41 de rame, Metrorex având 82 de trenuri de metrou.

Două cazuri grave de pacienți infectați cu virusul West Nile, confirmate în județul Brăila